Agroind še nima novega lastnika

Kljub drugačnim napovedim iz Vipave Agroind še vedno nima novega lastnika. Iz slabe banke so včeraj sporočili, da se je postopek prodaje terjatev do vipavske družbe podaljšal.

Agroind še nima novega lastnika, postopek prodaje terjatev 
do vipavske družbe se je podaljšal. Foto: Leo Caharija
Agroind še nima novega lastnika, postopek prodaje terjatev do vipavske družbe se je podaljšal. Foto: Leo Caharija

VIPAVA > Iz službe za korporativno komuniciranje Družbe za upravljanje terjatev bank so včeraj na novinarsko vprašanje PN sporočili, da se je postopek prodaje terjatev do vipavske družbe Agroind podaljšal. Direktor Kmetijske zadruge Vipava, Boris Bajc, ki po razrešitvi nekdanjega direktorja Borisa Ježa kot predsednik nadzornega sveta vodi tudi družbo Agroind, je bil včeraj presenečen. “Tega res ne morem komentirati. Vse skupaj že predolgo traja in to nam vsekakor ni všeč. Čeprav podaljševanje postopkov ne vpliva na poslovanje družbe, taka situacija in z njo povezana negotovost razumljivo zbujata različna vprašanja, dvome in špekulacije v javnosti. Če smo že postavili neke okvirne datume, bi pričakoval, da bi se jih držali,” je na novico banke odgovoril Bajc.

Prav Bajc je namreč julija ob pojasnilu, da je ukrajinska trgovska družba že poravnala polovico kupnine, napovedal, da bodo formalnosti zaključili do konca septembra. Tako bi Agroind, ki je zdaj še v večinski lasti kmetijske zadruge, dobil novega lastnika. S tem pa tudi jasne usmeritve, kako naprej. Bajc ne želi komentirati različnih špekulacij iz okolja, kdo naj bi v resnici stal za ukrajinskim trgovcem.

V zadrugi in Agroindu sicer v teh dneh končujejo trgatev, trenutno zaključujejo odkup caberneta. “Kot kaže, bomo odkupili 50 vagonov več grozdja od pogodbenih količin in več kot 200 vagonov več kot lani. Prve ocene napovedujejo tudi dober letnik,” še dodaja Bajc. Kmetje si lahko za kilogram grozdja belih sort obetajo 50, za rdeče sorte pa 38 centov.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano