Agroind lani z 1,1 milijona evrov izgube

Na današnji skupščini delničarjev vipavske družbe Agroind Vipava 1894, na kateri je bilo prisotnega 93,85 odstotka kapitala, so prisotni delničarji podelili razrešnico tako upravi družbe kot nadzornemu svetu za delo v letu 2014. Lani so ob slabih petih milijonih evrov prihodkov poslovali z 1,1 milijona evrov izgube.

Na današnji skupščini delničarjev vipavske družbe Agroind 
Vipava 1894, na kateri je bilo prisotnega 93,85 odstotka 
kapitala, so prisotni delničarji podelili razrešnico tako upravi 
družbe kot nadzornemu svetu za delo v letu 2014. Foto: Leo Caharija
Na današnji skupščini delničarjev vipavske družbe Agroind Vipava 1894, na kateri je bilo prisotnega 93,85 odstotka kapitala, so prisotni delničarji podelili razrešnico tako upravi družbe kot nadzornemu svetu za delo v letu 2014. Foto: Leo Caharija

VIPAVA > "Izguba je sicer manjša kot v predhodnem letu, vendar smo še vedno nezadovoljni s poslovnim rezultatom," je po skupščini povedal direktor Agroinda Boris Bajc.

V letošnjem letu načrtujejo nadaljevanje sanacije družbe, vstop strateškega partnerja, večjo prodajo na tuje trge z boljšimi cenami vina, kot jih dosegajo sedaj, ter povečanje obsega poslovanja tako iz odkupa grozdja od kooperantov kot tudi iz lastnih vinogradov.

Trenutno na tuje prodajo četrtino pridelanih vin. V prihodnjem letu bi radi izvoz povečali na polovico celotne proizvodnje. Ob koncu letošnjega leta bo po Bajčevih besedah poslovanje še vedno negativno, pričakujejo namreč minimalno izgubo. Že v prihodnjem pa naj bi ob sedmih milijonih prihodkov zabeležili manjši dobiček.

"Zastavljene poslovne načrte zaenkrat uresničujemo, marsikaj pa bo odvisno od letošnjega odkupa grozdja in odkupljenih količin. Zaenkrat kaže dobro, trgatev pa je potrebno še izpeljati do konca," je dejal direktor Agroinda.

V Agroindu je trenutno 56 zaposlenih. "Tudi del krize podjetja se prenaša na zaposlene, vendar je plača redna, v prihodnje pa nameravamo povišati plače tudi tistim zaposlenim z zajamčenimi prihodki," je še povedal Bajc.

STA


Najbolj brano