10. Festival Hiše mladih

Mladinski center in hotel Hiša mladih je v teh dneh v znamenju festivala Hiše mladih. Letos je že deseto leto zapored. Tokratna izvedba ima predvsem kulturni in izobraževalni pridih, organizatorji so poskrbeli tudi za zabavo in glasbo.

Likovne delavnice s Silvo Copič so se udeležili učenci iz 
Cirius iz Vipave in Enote s prilagojenim programom OŠ Danila 
Lokarja Ajdovščina.  Foto: Arhiv Mdpm Ajdovščina
Likovne delavnice s Silvo Copič so se udeležili učenci iz Cirius iz Vipave in Enote s prilagojenim programom OŠ Danila Lokarja Ajdovščina.  Foto: Arhiv Mdpm Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Po martinovanju in dijaškem žuru konec minulega tedna so v ponedeljek odprli razstavo Društva POC Castra na morskem dnu, včeraj so v sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina gostili likovno delavnico za Sončke s Silvo Copič in delavnico kvačkanja z Loredano Binkar, lego delavnico Robopionirček in plesno predstavo plesne šole El1. Danes pripravljajo predavanje o treningu starševstva, zvečer pa koncert Dejana Likarja in Andreja Česnika.

Jutri bodo izdelovali naravno kozmetiko, športnim navdušencem bo predaval Andrej Zaman. V petek bo na programu delavnica Prvi koraki iz albanščine v slovenščino s Klementino Bajramaj, zvečer pa bo v goste prišel Simon Popović, ki je s sestro Heleno v knjigi Narkoman nikoli opisal svoj boj z odvisnostjo. Glasbeni oder pa bodo zavzeli Nipke & Ant'r & Fresh Lab. Festival bodo v soboto, če bo primerno vreme, zaokrožili z gorsko kolesarsko turo po Vipavski dolini v družbi članov Kamplc sport in s podelitvijo priznanj v kolesarski disciplini enduro, v Hiši mladih bodo pripravili družabne igre in stand up večer.

NR


Najbolj brano