Voznik prevrnjenega tovornjaka ni upošteval prepovedi

Na Vipavskem je burja dopoldne povzročila nekaj težav v prometu, zaradi močnih sunkov je veljala prepoved prometa za nekatera vozila na regionalni cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina. Prevrnjeno tovorno vozilo s prikolico je za nekaj časa zaprlo cesto med Podnanosom in Vipavo, izkazalo pa se je, da njegov voznik ni upošteval omenjene prepovedi.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

VIPAVA >Omenjeno tovorno vozilo s prikolico je dopoldne prevrnil sinek burje, cesta je bila zato zaprta nekaj manj kot eno uro, v nesreči pa ni bil nihče poškodovan, so pojasnili na novogoriški policijski upravi.

Prometni policisti so po njihovih navedbah ugotovili, da 54-letni voznik tovornega vozila ni upošteval prometne signalizacije prepovedi prometa za nekatera vozila zaradi močnih sunkov burje.

Burja je dopoldne na Vipavskem v sunkih dosegala hitrost do 80 kilometrov na uro. Na hitri cesti med cestninsko postajo Nanos in Ajdovščino ter na regionalni cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina je zato veljala prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osmih ton.

STA


Najbolj brano