Veselo bo pa prav povsod

Tudi severna Primorska bo ta konec tedna v znamenju pustnih prireditev.

Tudi severna Primorska bo ta konec tedna v znamenju pustnih prireditev. Foto: Saša Dragoš
Tudi severna Primorska bo ta konec tedna v znamenju pustnih prireditev. Foto: Saša Dragoš

SEVERNA PRIMORSKA > Eno večjih postaja pustovanje s sprevodom v Šempetru pri Gorici. Začelo se bo danes ob 13.30 uri, ko bodo čez Trg Ivana Roba korakali našemljeni otroci, ob 15. uri pa bo sprevod skupinskih mask. Pustovanje s sprevodom po ulicah za danes (ob 14. uri) napovedujejo v Kobaridu, v Drežnici pa bo uveljavljen pust s tradicionalnimi maskami. Podobno bodo pustje z edinimi starinskimi maskami v mestni občini danes od 9. ure odganjali zimo v Grgarski Ravnah. Pustovanje bodo uvedli tudi na placu v Idriji ob 15. uri in ga nadaljevali v torek ob 16. uri.

Na pustno nedeljo bodo ob 14. uri zabavo v družbi izvirnih mask pripravili v Morskem pri Kanalu. Letošnjo predstavo so naslovili Brez trave ne bo sprave. Ob isti uri bo že 18. leto zapored večji sprevod v zamejskih Sovodnjah pri Gorici, podobno ob isti uri napovedujejo v Vrsnem, pa tudi v Cerknem se bo tedaj začela že dolgo uveljavljena Laufarija. Ob 14.30 pa TD Bovec in skupina Toukrji vabita na sorodno dogajanje v Bovcu.

Cerkljani bodo rajanje nadaljevali in hkrati zaključili v torek, ko bo ob 15. uri sprevod Laufarjev in pol ure kasneje obsodba Pusta z usmrtitvijo. V Ajdovščini in Novi Gorici v torek napovedujejo rajanji za najmlajše - MC Hiša mladih ga prireja ob 16.30 na Trgu 1. slovenske vlade, v Novi Gorici pa bo vse na Bevkovem trgu med 10. in 12.30 ter 16. in 18.30. NR


Najbolj brano