V Afganistanu napad na ameriško delegacijo

Na vzhodu Afganistana je prišlo do strelskega napada, ki je zahteval smrtni žrtvi. Incident se je zgodil v Džalalabadu, prestolnici province Nangarhar, po srečanju med visokimi ameriškimi predstavniki in guvernerjema provinc Kunar in Laghman, ko je napadalec v uniformi afganistanske vojske začel streljati na ameriško delegacijo.

Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia
Fotografija je simbolična. Foto: Wikipedia

KABUL > Kot še poroča francoska tiskovna agencija AFP, sta bila v streljanju ubita napadalec in ameriški vojak sil Nata, ki urijo afganistanske vojake. Njegovo smrt so potrdili tako v Natovi misiji kot ameriški predstavniki.

“Ameriški vojaki so odgovorili na strele in ubili napadalca ter ranili dva pripadnika afganistanske vojske. Preiskava o motivih za napad poteka,” je za AFP dejal načelnik policije province Nangarhar Fazel Ahmad Širzad.

Ameriško veleposlaništvo je potrdilo incident.

Talibani niso prevzeli odgovornosti za napad, zahodni diplomati pa pravijo, da večina tovrstnih notranjih napadov izhaja iz osebnih zamer in kulturnih razlik in niso posledica načrtovanih napadov talibanskih upornikov.

To je sicer drugi letošnji smrtonosni notranji napad članov afganistanske vojske ali policije na kakega pripadnika mednarodnih sil v Afganistanu in prvi, odkar so ZDA napovedale počasnejši umik svojih sil iz države.

STA


Najbolj brano