“Tu gori je prava Sibirija”

Približno 40 odjemalcev na območju Vodic, Javornika in Suhega Vrha električno energijo še vedno dobiva s pomočjo agregatov. Na Vodicah žleda ni več, na Javorniku pa se je včeraj ob pršenju iz megle ledeni oklep še debelil.

Agregati še vedno oskrbujejo domačije na Vodicah in Javorniku. Foto: Dragan Stojkovski
Agregati še vedno oskrbujejo domačije na Vodicah in Javorniku. Foto: Dragan Stojkovski

VODICE, JAVORNIK > “Tu gori je prava Sibirija. Iz megle prši, piha, ledeni oklep se še debeli,” je včeraj iz Pirnatove koče na Javorniku sporočil oskrbnik Ivan Sajevic. Javornik je že od srede v ledenem oklepu, a to ni odgnalo obiskovalcev, ki so včeraj prišli do koče. Ker je žled podrl deset drogov na daljnovodu od Kanjega Dola proti Vodicam, je 41 odjemalcev, tudi na Javorniku, ostalo brez elektrike. Že v četrtek dopoldne so jim z Elektro Primorska in Občina Ajdovščina dostavili večje agregate, s pomočjo katerih se še vedno oskrbujejo.

Domačini, ki jim hude zime in izpadi elektrike niso tuji, se ne pritožujejo, saj so vajeni potrpeti. Ko je treba, si tudi sosedsko pomagajo. “Zahvaliti se moramo občini in Elektru Primorska, da so nam res hitro priskočili na pomoč in dostavili agregate, tako da življenje teče skoraj nemoteno. Za zdaj ni večjih težav. Pazimo, da nimamo hkrati priključenih večjih porabnikov, pa gre. Malo se je treba organizirati. Drugače pa ni tako hudo, kot je bilo spomladi. Nekaj sadnega drevja je polomilo, više v gozdu, proti Javorniku in Streliškemu vrhu je polomilo nekaj drevja in pobelilo, v vasi pa se je otoplilo in ni več problema,” je včeraj pojasnil Miklavž Sajevic.

Delavci Elektra Primorske od četrtka kljub slabemu vremenu popravljajo daljnovod. Usposobili naj bi ga v prihodnjih dneh.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano