Rdeča nevarnost ob cesti

Krajani Lozic že nekaj let neuspešno opozarjajo na nevarne hidrante, ki stojijo tik ob robu glavne ceste skozi vas. K sreči se doslej še ni zgodilo kaj hudega, a že pri srečanju dveh vozil na ozkem cestišču je treba biti previden, da se ne zaletiš, pravijo domačini.

Hidranti tik ob robu cestišča so nevarni, opozarjajo krajani Lozic.  Foto: Alenka Tratnik
Hidranti tik ob robu cestišča so nevarni, opozarjajo krajani Lozic.  Foto: Alenka Tratnik

LOZICE > Domačin Marko Nabergoj, sicer tudi občinski svetnik, je nedavno občinsko upravo in župana vipavske občine Ivana Princesa znova opozoril na nevarne hidrante ob cesti na Lozicah. Lozičani na težavo opozarjajo že vse od postavitve nadomestnega vodovoda, ki so ga dobili med gradnjo vipavske hitre ceste čez Rebrnice.

Dars je priznal, da ga je polomil

Odgovorni projektanti in nadzorniki pri Darsu so, kot kaže, traso novega vodovoda umestili tik ob rob cestišča, da bi se s tem izognili posegom na zasebna zemljišča in pridobivanju služnostnih pravic. A rešitev se ni pokazala kot najboljša.

To naj bi pristojni, kot vedo povedati domačini, na enem od sestankov tudi priznali in zato so Lozičanom obljubili določene popravke. A zgodilo se ni nič.

Ljudje predlagajo, a jih ne uslišijo

“Ne samo v vodstvu krajevne skupnosti, tudi na zboru krajanov smo že večkrat opozarjali, da je treba nekaj narediti. Če jih že ni mogoče premakniti, smo kot možno rešitev predlagali tudi gradnjo podzemnih hidrantov. Vemo, da to oteži dostop do vode, vendar bi zmanjšali nevarnost, da se kdo zaleti v hidrant in se poškoduje. Na cesti smo kolesarji, avtomobilisti, pešci,” pravi Nabergoj, ki si želi, da bi ob podpori občine in v dogovoru z Darsom zadevo vendarle lahko premaknili z mrtve točke. Kot dodaja, je podobna situacija mogoče še kje v občini, zato je že predlagal, naj občinska uprava preveri vse občinske ceste in pripravi predloge rešitev.

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano