“Obsojeni smo na rast”

Na Mostu na Soči je včeraj potekalo jubilejno 20. srečanje gospodarstvenikov Primorske, na katerem so podelili tudi priznanja za inovacije severnoprimorske regije.

Gospodarstveniki so imeli na jubilejnem srečanju  priložnost za neformalne 
pogovore, iz katerih se lahko razvije sodelovanje. Foto: Leo Caharija
Gospodarstveniki so imeli na jubilejnem srečanju priložnost za neformalne pogovore, iz katerih se lahko razvije sodelovanje. Foto: Leo Caharija

MOST NA SOČI > Za priznanja območne gospodarske zbornice za severno Primorsko, ki je tudi organizator vsakoletnega srečanja, se je potegovalo več kot 50 inovatorjev, podelili pa so jih desetim najbolj zaslužnim. Srebrna priznanja so šla inovatorjem v družbah Intra Lighting, Gonzaga Pro, Hit, Mahle in Ivanu Gregoriču, zlata pa inovatorjem v družbah Gostol TST, Hidria Rotomatika, SiEVA in dve v Mahle.

Še pred tem sta zbrane v šotoru ob jezeru nagovorila minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič.

“Inovativnost, raziskave in razvoj so temelj za prihodnost vsake gospodarske družbe, ob tem je treba nekaj pozornosti posvetiti tudi trženju,” je zbranim gospodarstvenikom na srce položil Počivalšek.

“Letos lahko z več optimizma gledamo v prihodnost. Obsojeni smo na gospodarsko rast, ali pa nas ne bo,” paje povedal Hribar Milič. NN


Najbolj brano