Mužič ga bo pogrešal

Direktor uprave Občine Brda Andrej Markočič se bo v kratkem preselil na sedež novogoriške občine in prevzel kabinet novogoriškega župana Mateja Arčona. V Novi Gorici tega sicer še ne potrjujejo, saj postopek formalno še ni končan, se pa od Markočiča že poslavlja njegov sedanji šef, briški župan Franc Mužič.

Andrej Markočič  Foto: Andrej Colja
Andrej Markočič  Foto: Andrej Colja

NOVA GORICA > Ne, novi vodja kabineta župana formalno še ni imenovan. Prijavilo se je sedem kandidatov, eden ni izpolnjeval pogojev. Dokler vsi kandidati ne bodo obveščeni in ne poteče rok za pritožbe, postopek izbire ni končan in ne moremo povedati, kdo je bil imenovan. Tako so na novogoriški občini odgovorili na naša vprašanja, kdo je oziroma bo postal nova desna roka župana Mateja Arčona.

Uradno sicer lahko zgodi še marsikaj. Neuradno pa je bolj ali manj jasno, da bo vodja kabineta župana postal dosedanji direktor uprave Občine Brda Andrej Markočič. Izkušnje in pogoje za to delovno mesto ima, naj kandidira na razpis, pa ga je povabil prav Arčon, s katerim se poznata in sodelujeta že dlje časa, med drugim sta bila tudi politična sopotnika v nekdanji LDS. “O tem nisem dobil nobenega sklepa, tako da ne vem, ali sem imenovan. Verjamem pa, da imam zelo dobre reference,” Markočič včeraj ni potrdil, da se bo v kratkem selil v Novo Gorico.

Se pa od njega že poslavlja njegov šef, briški župan Franc Mužič. Oziroma je to naredil pred dnevi na seji občinskega sveta, ko je odkrito dejal, da je z njim dobro sodeloval dva mandata, in da bo s selitvijo v Novo Gorico odličen sogovornik, oziroma bo znal povezovati akterje pri temah, ki zadevajo vse goriške občine.

Mužič je obenem napovedal, da bodo v Brdih v kratkem objavili nov razpis za direktorja občinske uprave. Seveda pa morajo počakati, da se končajo vse formalnosti v Novi Gorici.

MM


Najbolj brano