ATC Kanin ponovno na dražbi 16. decembra

Nov poskus prodaje nepremičnin in ostalega premoženja bovške družbe ATC Kanin, ki je v stečaju, bo 16. decembra v Bovcu, je povedala stečajna upraviteljica Nataša Gibičar.

Poleg doslej znanih ruskih interesentov naj bi ATC Kanin zanimal tudi druge kupce
Poleg doslej znanih ruskih interesentov naj bi ATC Kanin zanimal tudi druge kupce 

BOVEC > Poleg doslej znanih ruskih interesentov naj bi se za nakup potegovali tudi novi kupci.

Tokratna prodaja premoženja je razdeljena na dva dela. Na prvi dražbi bodo naprodaj nepremičnine in oprema ATC Kanin, celotna lastnina družbe pa bo naprodaj za 1,14 milijona evrov.

Če stečajni upraviteljici ne bo uspelo prodati lastnine v celoti, se bo dražba nadaljevala s prodajo po delih, in sicer nepremičnin v Bovcu in Žarščah, katerih izklicna cena je 145.000 evrov, in nepremičnin na Kaninu, ki jih želijo prodati za 800.000 evrov.

Na drugi dražbi, ki se bo začela isti dan le eno uro kasneje, pa bo naprodaj premoženje ATC Kanin v Čezsoči. Izklicna cena za tamkajšnje tri nepremičnine in manjšo vlečnico z nekaj opreme je 97.281 evrov.

Tudi občina Bovec po besedah župana Valterja Mlekuža podpira dražbo, saj si želijo kmalu dobiti znanega lastnika smučišča na Kaninu, s katerim želijo tudi v prihodnje sodelovati.

“Verjamem v to, da bo smučišče na Kaninu začelo ponovno delovati, da se bo našla sprejemljiva rešitev. Čakamo na dražbo in z morebitnimi kupci bomo takoj navezali stik, jim stali ob strani in jim pomagali, kolikor bomo le lahko,” je dejal Mlekuž.

Na vprašanja, kakšna usoda čaka smučišče na Kaninu, kaj in koliko bodo obnovili ter kaj zgradili na novo, bodo na bovški občini lahko odgovorili po dražbi, ko bo znano tudi, ali bodo lastnino nekdanjega ATC prodali ali pa bo cena za zainteresirane kupce še vedno previsoka.

Smučanja na Kaninu tudi letošnjo zimo ne bo. Če bo dovolj interesa, bodo vozili turne smučarje na Kanin s helikopterjem, kar so zaradi obilice snega uspešno izvedli že letos spomladi. Sicer pa bodo gostom bovških turističnih kapacitet ponudili smučanje na italijanski strani Kanina, na smučišču Sella Nevea, do tja pa jim bodo zagotovili avtobusni prevoz.

Zaprtje smučišča na Kaninu je bil hud udarec za bovški turizem. Zaradi vse manjšega števila gostov so tako zaprli vrata tudi vsi tamkajšnji večji hoteli. Neuspešno so že poskušali prodati hotel Kanin, ki je v lasti družbe Hit Bovec v stečaju. Hypo Leasing prav tako neuspešno prodaja hotel Alp, ki ga je sicer imela dve poletji v najemu družba Kontinuum.

STA


Najbolj brano