V Lyonu prvič brez golov

Nemška in poljska nogometna reprezentanca sta se v 2. krogu evropskega prvenstva v Franciji v Parizu v skupini C razšli z neodločenim izidom 0:0. V prvi tekmi skupine je pred tem Severna Irska premagala Ukrajino z 2:0 (0:0).

PARIZ > Nemčija in Poljska, reprezentanci sta se srečali tudi v kvalifikacijah za EP v Franciji, vsaka je dobila po eno tekmo, sta zmagali uvodni tekmi turnirja, na drugi pa sta si priigrali točko.

Stade de France, gledalcev 73.648, sodniki Kuipers, van Roekel, Zeinstra (vsi Nizozemska).
Nemčija: Neuer, Höwedes, Boateng, Hummels, Hector, Kroos, Khedira, Müller, Özil, Draxler (od 71. Gomez), Götze (od 66. Schürrle).
Poljska: Fabianski, Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Blaszczykowski (od 80. Kaputska), Krychowiak, Maczynski (od 76. Jodlowiec), Grosicki (od 87. Peszko), Milik, Lewandowski.
Rumeni kartoni: Khedira, Özil, Boateng; Maczynski, Grosicki, Peszko.

Nemški selektor Joachim Löw je v začetno enajsterico vrnil Matsa Hummelsa, ki je zadnjo tekmo odigral v finalu nemškega pokala pred mesecem dni, čeprav verjetno ni v najboljši formi, pa je dobil mesto v prvi postavi zaradi naloge, da ustavi nekdanjega klubskega kolega, sicer pa prvega zvezdnika Poljske Roberta Lewandowskega. V reprezentanci domovine slednjega sta v začetni postavi v primerjavi s tekmo proti Severni Irski začela dva novinca: Lukasz Fabianski je zamenjal poškodovanega vratarja Wojciecha Szczesnyja, v zvezno vrsto pa se je vrnil zdravi Kamil Grosicki.

Nemci so bili v prvem polčasu več pri žogi, a nasprotne obrambe niso strli. Že v četrti minuti je poizkusil Mario Götze, dve minuti za tem Jonas Hector, nato še Benedikt Höwedes v 10. in Sami Khedira v 12. minuti, vendar so bili vsi nenatančni.

Takoj na začetku drugega polčasa je Arkadiusz Milik prišel do strela, sicer je z glavo meril mimo gola, vendar je bil to prvi strel Poljske na tekmi, saj je dva iz prvega polčasa blokirala nemška obramba. Takoj je na drugi strani vrnil Götze, Fabianski je odbil v kot. Poljaki so igrali bolj podjetno in ogrožali Nemce, vendar prosti strel Milika po slabi uri ni našel cilja, Lewandowskemu je pot do gola prekrižal Jerome Boateng, Milik pa je slabo meril v 69. minuti.

Poljska je še dva poizkusila s prostega strela, v 85. minuti je Grosicki streljal čez gol, Milik pa je v 88. minuti iskal soigralce, vendar ni našel nikogar.

V zadnjem krogu skupine se bodo 21. junija ob 18. uri na Parku princev v Parizu pomerili Nemčija in Severna Irska, ob isti uri pa še na Velodromu v Marseillu Ukrajinci in Poljaki.

STA


Najbolj brano