Portugalcem spet le točka

Portugalska in avstrijska nogometna reprezentanca sta se v 2. krogu evropskega prvenstva v Franciji v Parizu v skupini F razšli z neodločenim izidom 0:0.

Cristiano Ronaldo v sredini Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo v sredini Foto: Reuters

PARIZ > Portugalci, ki so v skupini F veljali za izrazite favorite, so še na drugi tekmi igrali neodločeno, tako da bodo napredovanje iskali v zadnjem krogu. Nogometaši s Pirenejskega polotoka so bili večino tekme boljši tekmec, imeli več priložnosti, ob tem pa prek Cristiana Ronalda zapravili še enajstmetrovko. Avstrijci pa ob porazu proti Madžarski in današnji točki ostajajo na zadnjem mestu skupine.

V prvem polčasu so Portugalci prevladovali tako v posesti žoge kot strelih in priložnostih. A prvo nevarno akcijo na tekmi so izpeljali Avstrijci, ko je v tretji minuti Martin Harnik z glavo meril malce mimo gola.

Zatem pa so zagrozili tudi Portugalci, v 22. minuti je Raphael Guerreiro z lepo podajo našel Cristiana Ronalda, a je tudi on meril nenatančno iz kazenskega prostora. Sedem minut pozneje je Nani prav tako zgrešil po podaji iz kota, v 38. minuti pa je Ronaldo meril preveč po sredini gola.

V drugem polčasu so najprej zagrozili Avstrijci, ko je Stefan Ilsanker poskusil od daleč, a je Rui Patricio dobro posredoval. Nato se je dvakrat v priložnosti znašel Cristiano Ronaldo, najprej mu je Robert Almer obranil strel od daleč, nato pa z glavo po kotu streljal prešibko in preveč po sredini.

V 79. minuti pa je portugalski zvezdnik zapravil najlepšo priložnost tekme, z bele točke je namreč zadel levo vratnico po prekršku Martina Hintereggerja. Le malce zatem je bil Andre Gomes malce premalo natančen, Ronaldo pa je v 85. minuti zadel, a bil v prepovedanem položaju, tako da so sodniki razveljavili zadetek.

Portugalci bodo zadnjo tekmo v skupinskem delu igrali 22. junija, ko se bodo v Lyonu pomerili z Madžarsko, Avstrijci pa bodo isti dan igrali proti Islandiji v St. Denisu.

> Stadion Park princev, gledalcev 45.000, sodniki: Rizzoli, Di Liberatore in Tonolini (vsi Italija).

> Strelci: /.

> Portugalska: Rui Patricio, Vieirinha, R. Carvalho, Pepe, Guerreiro, W. Carvalho, Gomes, Moutinho, Quaresma (od 71. Mario), Nani (od 89. Silva), Ronaldo.

> Avstrija: Almer, Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs, Baumgartlinger, Ilsanker (od 87. Wilmer), Harnik, Alaba (od 65. Schopf), Arnautović, Sabitzer.

> Rumeni kartoni: Quaresma, Pepe; Harnik, Fuchs, Hinteregger, Schopf.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano