Pogba? Ne, Griezmann.

Medtem ko nogometna Francija čaka vstajenje Paula Pogbaja, pa njeni privrženci slavijo nove junake. Po Dimitriju Payetu je na naslovnice včeraj prišel Antoine Griezmann.

Antoine Griezmann je bil junak francoske zmage nad Republiko Irsko.
Antoine Griezmann je bil junak francoske zmage nad Republiko Irsko.  

FRANCIJA > Napadalec Atletica je z dvema zadetkoma popeljal Francijo v četrtfinale. Gostitelji so že po tradiciji tega evropskega prvenstva (EP) slabo odprli tekmo. Paul Pogba je v drugi minuti zakrivil enajstmetrovko in si naložil še eno dodatno breme na prvi včerajšnji tekmi osmine finala. Robbie Brady strelec zmagovitega gola proti Italiji v skupinskem delu, je dosegel drugi najhitrejši gol v zgodovini evropskih prvenstev. Irci pa so povedli po natančno minuti in 59 sekundah za izbruh navdušenja na delu tribun z irskimi privrženci.

Francozi so potrebovali ves polčas in odmor, da so se pobrali. V nadaljevanju so prevladovali. V glavni vlogi pa je bil prav Antoine Griezmann, ki je v razmaku treh minut zasukal izid z dvema goloma. Kaj lahko bi dosegel še kakšnega. Soigralec Jana Oblaka pri Atleticu je v drugem polčasu spravljal v obup nemočne Irce, ki so bili v zadnji tretjini tekme za povrh še zdesetkani. Prav Griezmann je izsilil izključitev Shana Duffyja in že tako težka naloga se je za Irce pretvorila v misijo nemogoče. Nemci so svojo opravili rutinsko in celo laže od pričakovanj, čeprav je pri vodstvu z 1:0 Mesut Özil zapravil enajstmetrovko. Strelski post nadaljuje tudi Thomas Müller. Nič ne de. Učinkoviti Mario Gomez in razigrani Julian Draxler sta nadgradila zgodnji zadetek Jeroma Boatenga, ki je načel Slovake.

Po izpadu v osmini finala se pri Hrvatih ponavljajo slike iz prejšnjih velikih tekmovanj. Selektor Ante Čačić se je iz junaka prelevil v bedaka. Portugalci pa so v četrtem poskusu le dobili tekmo na tem EP, pa čeprav so za to potrebovali podaljšek. V četrtfinalu se bodo pomerili s Poljaki, ki še čakajo na zadetke Roberta Lewandowskega. Je pa zato še drugič zapored v polno zadel njegov nekdanji klubski kolega pri Borussiji iz Dortmunda Jakub Blaszczykowski. Švicarjem je kljub krasnemu golu Xherdana Shaqirija še enkrat spodrsnilo, ne pa tudi Valižanom, ki nadaljujejo svoj pohod po Franciji.

ASO


Najbolj brano