Madžari s točko blizu napredovanju

Islandska in madžarska nogometna reprezentanca sta se v 2. krogu evropskega prvenstva v Franciji v skupini F v Marseillu razšli neodločenim izidom 1:1 (1:0). Za Islandce je zadel Gylfi Sigurdsson v 40. minuti z bele točke, z avtogolom pa je izenačil Birkir Saevarsson v 88. minuti.

MARSEILLE > Madžarska je iskala šesto zaporedno zmago proti Islandcem. Dolgo je kazalo, da bo celo izgubila. Na koncu sicer ni slavila, a se je še kako veselila točke po zaslugi islandskega avtogola, saj še vedno vodi na lestvici skupine F in je po zmagi proti Avstriji v uvodnem krogu na dobri poti v nadaljevanje tekmovanja.

Prvi polčas so dobili Islandci, ki so si v sicer dokaj umirjenem ritmu priigrali vse lepe priložnosti. V deseti minuti je Jon Dadi Bodvarsson s strelom z glavo v kazenskem prostoru žogo poslal čez gol, v 31. minuti je Johann Gudmundsson prav tako v kazenskem prostoru sprožil, a je bil Gabor Kiraly na mestu. V 40. minuti pa so Islandci povedli, enajstmetrovko je uspešno izvedel Gylfi Sigurdsson. Zakrivil pa jo je Tamas Kadar.

V drugem polčasu se je nadaljevala posestna premoč Madžarov, ki pa nikakor niso našli načina za ogrozitev tekmečevih vrat. Oba selektorja sta kar hitro dodobra osvežila ekipi z rezervisti, eden izmed njih, Madžar Daniel Bode, je v 72. minuti sicer prišel do strela, a žogo poslal preveč po sredini, tako da islandski vratar ni imel veliko dela.

A v 88. minuti so Madžari prišli do izjemno pomembne točke. Zagotovil jim jo je kar Islandec Birkir Saevarsson, ki je želel prestreči podajo, a slabo reagiral in zabil avtogol.

Islandci bodo zadnjo tekmo v skupinskem delu igrali 22. junija v St. Denisu proti Avstriji, Madžari pa se bodo v Lyonu pomerili s Portugalci.

> Stadion Velodrome, gledalcev 50.000, sodniki: Karasev, Golubev in Kalugin (vsi Rusija).

> Strelci: 1:0 G. Sigurdsson (40./11 m), 1:1 Saevarsson (88./avtogol).

> Islandija: Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason, Gudmundsson, Gunnarsson (od 67. Halfredsson), G. Sigurdsson, Bjarnason, Bodvarsson (od 69. Finnbogason), Sigthorsson (pod 84. Gudjohnsen).

> Madžarska: Kiraly, Lang, Guzmics, Juhasz (od 85. Szalai), Kadar, Gera, Dzsudzsak, Nagy, Kleinheisler, Stieber (od 67. Nikolic), Priskin (od 67. Bode).

> Rumeni kartoni: Gudmundsson, Finnbogason, Saevarsson; Kadar, Kleinheisler, Nagy.

> Rdeči karton: /.

STA


Najbolj brano