Blaszczykowski za drugo poljsko zmago in drugo mesto

Nogometna reprezentanca Poljske je v 3. krogu skupine C evropskega prvenstva v Franciji v Marseillu premagala Ukrajino z 1:0 (0:0). Strelec edinega gola je bil Jakub Blaszczykowski v 54. minuti.

MARSEILLE > Poljska je po zadetku rezervista Jakuba Blaszczykowskega ugnala Ukrajino, ki Francijo zapušča s tremi porazi. Poljaki so zmagali drugič, ob še enem remiju imajo sedem točk, toliko kot tudi Nemčija, ki pa je skupinski del končala na vrhu zaradi boljše gol razlike.

Poljska je v primerjavi z zadnjo tekmo opravila štiri zamenjave v začetni postavi. Selektor Adam Nawalka je na klopi pustil Lukasza Piszczeka, Jakuba Blaszczykowskega, Krzysztofa Maczynskega in Kamila Grosickega. Med prvih enajst je uvrstil Thiaga Cioneka, Tomasza Jodlowieca, Bartosza Kapustko in Piotra Zielinskija.

Stadion Velodrome, gledalcev 58.874, sodniki: Moen, Haglund in Andas (vsi Norveška).
Strelec: 0:1 Blaszczykowski (54.)
Ukrajina: Pjatov, Kučer, Hačeridi, Butko, Fedecki, Stepanenko, Rotan, Konopljanka, Jarmolenko, Zinčenko (od 73. Kovalenko), Zozulja (od 92. Timoščuk).
Poljska: Fabianski, Cionek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk, Krychowiak, Jodlowiec, Kapustka (od 71. Grosicki), Zielinski (od 46. Blaszczykowski), Milik (od 93. Starzynski), Lewandowski.
Rumeni kartoni: Rotan, Kučer; Kapustka.
Rdeč karton: /.

Tudi Ukrajinci so v začetno postavo postavili pet novih igralcev, na klopi so ostali Vjačeslav Ševčuk, Jaroslav Rakicki, Sergij Sidorčuk, Viktor Kovalenko in Jevgen Seleznjov, na igrišče so od prve minute pritekli Ruslan Rotan, Oleksander Kučer, Bogdan Butko, Oleksander Zinčenko in Roman Zozulja.

Poljski nogometaši so hitro po začetnem sodniškem žvižgu krenili proti nasprotnem golu in si v tretji minuti priigrali dva strela, Arkadiusz Milik je meril v Andrija Pjatova, Robert Lewandowski pa čez gol. Uvodna ukrajinska strela je poljska obramba pravočasno blokirala, tako da so Ukrajinci prvič streljali v deveti minuti, poizkus Andrija Jarmolenka pa ni ogrozil Lukasza Fabianskega. Ukrajinci so vzpostavili ravnotežje in prišli še do dveh strelov, ki pa so ju slabo izkoristili.

Poljaki so na začetku drugega polčasa opravili menjavo, ki jim je prinesla veselje. V igro je vstopil Jakub Blaszczykowski, ki je v 54. minuti izkoristil podajo Milika, preigraval v kazenskem prostoru in zadel daljši kot.

Ukrajina je pritisnila proti poljskemu golu, vendar številni poizkusi niso bili nevarni, nič bolje pa ni šlo Poljakom, ki so bili prav tako nenatančni. Roman Zozulja je v 79. minuti streljal mimo desne vratnice, v 82. minuti je poizkusil Ruslan Rotan, vendar se je proti žogi pravočasno vrgel Fabianski in jo ukrotil. Dve minuti kasneje je poizkusil Jarmolenko, vendar s premalo moči, da bi ogrozil Fabianskega.

STA


Najbolj brano