Namesto najlažja, najtežja tekma

Nedvomno je bil Zoran Dragić igralec tekme proti Nizozemski. Natanko minuto pred koncem je s trojko in nato še s košem (skupaj 13 točk) prekinil igro živcev in Slovenijo popeljal do druge zmage na turnirju.

 Zoran Dragić Foto: STA
Zoran Dragić Foto: STA

ZAGREB > Ne le to, Zoran Dragić je bil pomemben mož tudi v obrambnih nalogah (šest skokov). Po slabši igro z Gruzijo je njegova vrnitev pred nadaljevanjem EP več kot dobrodošla.

> Se vam je po tekmi odvalil kamen od srca?

“Na papirju je bila to za nas najlažja ekipa, toda izkazalo se je, da je bila najtežja. Nizozemci znajo zelo dobro igrati. Izjemno smo vstopili v tekmo, naredili 15 točk razlike, nekaj podobnega kot proti Gruziji. Potem se nam je spet zgodila ista pesem - padec v tretji četrtini. Nizozemci so dobili zalet in jih je bilo težko zaustaviti. Stisnili smo, čeprav smo imeli težave s consko obrambo.”

> Ko se je na koncu odločalo o zmagovalcu, ste žogo v roke vzeli vi.

“Saj veste, da ne bežim od odgovornosti. Zelo vesel sem, da sem zadel in prekinil nizozemski nalet. Zmaga je bila za nas verjetno ključna v boju za napredovanje. Čaka nas Grčija, ki je absolutni favorit. Moramo igrati najboljše, kot znamo, bo pa to ena najlažjih tekem za nas. Zato pričakujem, da jo bomo dobro odigrali. S sproščeno igro bi morda lahko tudi zmagali.”

> Če se vrnemo k vaši formi: vam je odleglo, ker ste spet pokazali svetlejšo plat?

“Sam ne mislim, da sem z Gruzijo igral tako slabo. Na igrišču sem bil le 13 minut, v tako kratkem času pa kaj dosti ne morem narediti. Hitro sem dobil tri osebne napake; ne bom razglabljal, če so bile ali ne. So pa bili vroči drugi soigralci in sem jih spodbujal s klopi.”

> Po Gruziji ste bili deležni Zdovčeve javne kritike, da ste včasih preveč sebični. Kaj pravite na to?

“Tako je pač on razmišljal in o tem sva se pogovorila. Ne bi pa več tega pogreval.” RM


Najbolj brano