Kljub porazu je bilo vredno

Primorske novice so na kvalifikacijsko tekmo Evropskega prvenstva v košarki med Slovenijo in Grčijo v Zagreb popeljale avtobus navijačev, ki so bili izžrebani v poletni nagradni igri. Ogled tekme je bil za vse posebno doživetje, ki ga tudi poraz naših ni pokvaril.

Ob prihodu pred Areno Zagreb so bili člani navijaške skupine 
Primorskih novic dobro razpoloženi. Foto: Nace Novak
Ob prihodu pred Areno Zagreb so bili člani navijaške skupine Primorskih novic dobro razpoloženi. Foto: Nace Novak

ZAGREB > Če bi našim reprezentantom uspelo premagati Grčijo, bi bilo to seveda fantastično. A tudi tako je bilo vzdušje med člani navijaške ekipe PN, ki so jo sestavljali izžrebani v nagradni igri in njihovi spremljevalci, zavidljivo. In to ves čas; pred, med in po košarkarskem dvoboju.

Na avtobusu, ki je odpeljal iz Kopra, na počivališču Ravbarkomanda pa so še proste sedeže zasedli tudi navijači s severnoprimorskega in notranjskega konca, je bilo precej takih, ki se redno udeležujejo tekem državne reprezentance. Zato so bili tudi primerno opremljeni z navijaškimi rekviziti in oblečeni v zelena navijaška oblačila oziroma drese. Na poti v Zagreb je bilo tudi nekaj navijaških amaterjev, ki niso redni gostje tovrstnih športnih dogodkov. Cilj prvih in drugih pa je bil isti - z navijanjem spodbujati naše košarkarje, da bi dosegli čim boljši rezultat, in se ob tem zabavati.

Kdor ne skače, ni Slovenc, hej ...

Hrvaški policisti so na mejnem prehodu Obrežje tudi avtobus z navijači Primorskih novic usmerili v konvoj, tako da se je pred Areno Zagreb pripeljal v policijskem spremstvu. Voznik avtobusa je hudomušno pripomnil, da je takšno spremstvo bolj zanesljivo od “garmina“.

V okolici dvorane je pred začetkom tekme prevladovala zelena barva. Slovenskih navijačev je bilo povsod polno. Grških le za vzorec. Tudi v dvorani je bilo razmerje moči neprimerljivo, saj je bilo vse zeleno.

“Kdor ne skače, ni Slovenc, hej, hej, hej! Dajmo Slovenci!...Slo-ve-ni-ja!..“ je odmevalo okrog igrišča, kjer pa našim fantom vseeno ni uspelo nadigrati res močne in ostrostrelsko razpoložene grške peterke. Štirikrat po deset minut je ob bučnem navijanju hitro minilo.

V policijskem spremstvu domov

Kljub porazu za enajst točk (72:83) večjega razočaranja med člani navijaške ekipe PN ni bilo. Večina se jih je že pred tekmo zavedala, da bodo Grki res trd oreh, da gre za reprezentanco, ki se bo borila za eno od prvih treh mest. Nekateri so sicer bentili čez sodniške odločitve, drugi so zmajevali z glavami na račun slabega meta iz igre na slovenski strani ...

Časa za razpravljanje o tem, kaj in kako bi, če bi ... je bilo dovolj tudi med potjo domov, ko je moral avtobus do meje spet v spremstvu policije. Tokrat je pred njim vozil uniformiran motorist. Prav po polžje. Kot da bi bil zadolžen za to, da skupini pokvari dobro razpoloženje. Pa mu ni uspelo. Udeleženci so drug za drugim hvalili organizacijo izleta in samo nagradno igro ter zatrjevali, da bi bilo smiselno kaj takega čim prej ponoviti.

NACE NOVAK


Najbolj brano