Znani žlahtni komedijanti

V Slovenskem ljudskem gledališču v Celju so včeraj ob koncu Dnevov komedije 2012 podelili vsakoletne žlahtne nagrade. Koprodukcijska predstava SNG Nova Gorica in Gledališča Koper Sljehrnik Iztoka Mlakarja v režiji Vita Tauferja je ostala praznih rok.

Jaša Jamnik je žlahtni režiser  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Jaša Jamnik je žlahtni režiser  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

CELJE> Naziv žlahtna komedijantke je letos prejela Vesna Pernarčič, žlahtnega komedijanta pa Matjaž Tribušon, žlahtni režiser je Jaša Jamnik. Za žlahtno komedijo je žirija razglasila predstavo 39 vstopnic, po izboru občinstva pa je žlahtna komedija Nežka se moži.

Pernarčičeva si je nagrado po mnenju strokovne žirije prislužila za vlogo Emmi Rothner v romantični drami Proti severnemu vetru, Tribušon pa je nagrado prejel za vlogo Charlesa Smitha v komediji November Davida Mameta v izvedbi SNG Drama Ljubljana. Jaša Jamnik si je nagrado za žlahtnega režiserja prislužil za režijo komedije 39 vstopnic. Predstava Patricka Barlowa in Johna Buchana 39 vstopnic v izvedbi Špas teatra je po mnenju žirije tudi žlahtna predstava letošnjih Dnevov komedije.

Občinstvo je z nazivom žlahtne komedije nagradilo predstavo Nežka se moži Vinka Möderndorferja v režiji Jake Andreja Vojevca in izvedbi SNG Drama Ljubljana.

Edina predstava, ki so jo letos med primorskimi gledališči uvrstili v tekmovalni program - je bil SljehrnikIztoka Mlakarja, ki sta jo v režiji Vita Tauferja na oder postavila novogoriško in koprsko gledališče. Moraliteta je pri občinstvu dosegla visoke ocene, a je kljub temu, žal, ostala brez nagrade.

STA, MS


Najbolj brano