Zasedba Werefox začenja pohod po koncertnih odrih

Skupina Werefox, sestavljena iz članov skupin Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Bekko in Manul, bo v četrtek na odru Kina Šiška premierno predstavila svoj prvi album I Am Memory, ki je izšel minili teden. Na odru se jim bo pridružil tudi Scott McCloud iz ameriške zasedbe Girls Against Boys.

Skupina Werefox, sestavljena iz članov skupin Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Bekko in Manul, bo v četrtek na odru Kina Šiška premierno predstavila svoj prvi album I Am Memory
Skupina Werefox, sestavljena iz članov skupin Psycho-Path, Lollobrigida, Sphericube, Bekko in Manul, bo v četrtek na odru Kina Šiška premierno predstavila svoj prvi album I Am Memory 

LJUBLJANA>Werefox so ob izdaji albuma, ki je dosegljiv tako v fizični kot digitalni obliki in ga je mogoče naložiti brezplačno ali s prostovoljnim prispevkom, zapisali: “Primarni cilj našega prvenca je ta, da vseh 11 komadov zaokroži med čim več poslušalci, obenem menimo, da bomo s tem načinom izdaje lahko motivirali nove poslušalce.”

Po koncertu v Šiški se bodo Werefox podali na promocijsko turnejo in 19. januarja nastopili v MIKK Murska Sobota, 2. februarja v Kranju, 1. marca v Sv. Juriju in 9. marca v Cerknem. Kasnejši koncerti bodo objavljeni na Facebook strani skupine.

Poleg tega so člani skupine povedali, da za album verjamejo, da je “najboljši glasbeni izdelek, ki so ga doslej sproducirali”. V pesmih naj bi jim uspelo zajeti “(rušilno in osvobajajočo) agresijo, žalost, veselje, srečo, ljubezen in obup”.

Bobnar David Halb je povedal, da je skupina nastala približno pred dvema letoma, potem pa je sledilo ustvarjalno leto 2011, ko so pripravili ves material za album. “Sam album je rezultat zelo intenzivnega obdobja in predstavlja čisto nov začetek. V ospredje smo poskušali postaviti melodiko, hkrati pa ohraniti neko resnost in trdoto oziroma surovost rockerskega zvoka. Poskušali smo narediti unikaten izdelek, ki nima globalnih smernic ali zelo specifičnih zgledov,” je dodal.

Skupina z vokalistko Melanijo Fabčič - Melee, Halbom, kitaristom Sašom Benkom in basistom Manuelom Hahnom je posnela tudi videospot za skladbo March of the Finest, ki ga je režiral Ven Jemeršič.

Scott McCloud, ki z Werefox sodeluje tudi pri eni od pesmi na albumu, bo na koncertu nastopil s krajšim polakustičnim setom in se skupini pridružil tudi na odru. “Sodelovanje s Scottom je bilo spontan rezultat njegovih predhodnih sodelovanj s pevko Melee,” je povedal Halba.

STA


Najbolj brano