Volk z Wall Streeta v slovenskih kinematografih

V slovenskih kinematografih bodo danes začeli predvajati film Martina Scorseseja Volk z Wall Streeta. V filmu po biografiji borznega posrednika Jordana Belforta je zaigrala tudi Katarina Čas. V vlogi Belforta nastopa Leonardo DiCaprio, ob njem pa še Matthew McConaughey in Jonah Hill.

Katarina Čas v Volku z Wall Streeta Foto: Facebook/Katarinačas
Katarina Čas v Volku z Wall Streeta Foto: Facebook/Katarinačas

LJUBLJANA > Časova je minuli teden dejala, da so igralci "ponosni, da so lahko sodelovali pri Scorsesejevi mojstrovini, ki jo nekateri že razglašajo za eno kultnih".

"Težko opišem, kako se ob vsem zadovoljstvu in navdušenju ekipe in gledalcev počutim tudi sama," je še zapisala igralka, ki je v filmu zaigrala Švicarko Chantelle.

Film, ki ga je Scorsese opisal kot upodobitev bistva ameriškega pohlepa, dekonstrukcijo ameriških sanj, pripoveduje zgodbo o vzponu in padcu borznega posrednika, ki si je v devetdesetih ustvaril finančni imperij. Z načinom življenja, ki ga zaznamuje pohlep in sla po denarju, moči, seksu in drogah, si je Belfort prislužil nadimek Volk z Wall Streeta.

Triurnemu filmu revija Variety napoveduje več nominacij za oskarje, nominiran pa je bil tudi za zlati globus za najboljši muzikal ali komedijo. Nominacijo za globus za glavno vlogo je odnesel DiCaprio.

A vendarle so možnosti za oskarje, če ne že nominacije, po projekciji za člane ameriške filmske akademije nekoliko manj gotove, saj so nekateri starejši kritiki film raztrgali zaradi preveč upodobitev spolnosti in uporabe drog.

STA


Najbolj brano