Viktorja za življenjsko delo podelili Janezu Hočevarju - Rifletu

Podelitev viktorjev za leto 2010 so zaznamovali šov, glasbeni vložki in polna Gallusova dvorana Cankarjevega doma. Viktorja za življenjsko delo je Akademija Viktor podelila igralcu, pedagogu in izjemni medijski osebnosti Janezu Hočevarju - Rifletu, viktorja za posebne dosežke v minulem letu pa sta prejela režiserja Miha Hočevar in Klemen Dvornik.

Janez Hočevar - Rifle z viktorjem za življenjsko delo Foto: Nebojsa Tejič/Sta
Janez Hočevar - Rifle z viktorjem za življenjsko delo Foto: Nebojsa Tejič/Sta

LJUBLJANA>Janez Hočevar - Rifle je viktorja za življenjsko delo prejel za neizbrisljiv pečat, ki ga je pustil v slovenskem medijskem prostoru. "Slovencem se je prikupil s svojo preprostostjo, ljudskostjo, optimizmom in dobro voljo. Vse to je z vlogami na odru, na velikem platnu in na televiziji nalezljivo prenašal na gledalce. Lanski dobitnik Borštnikovega prstana svoje igralsko znanje in izkušnje, ki jih je pridobil v 40-letni karieri, tudi nesebično deli z mlajšimi generacijami," se je glasila utemeljitev.

Miha Hočevar pa je viktorja za posebne dosežke prejel za film Gremo mi po svoje, ki je v slovenske kinematografe uspel privabiti številčno občinstvo. "Izkazalo se je, da lahko Slovenci dobimo film za vse generacije, ne da bi bili ob tem prikrajšani za kakovost," je bilo rečeno v prispevku o nagrajencu. Hočevar se je ob prejetju kipca zahvalil ekipi in vsem, ki ga podpirajo.

Drugi viktor za posebne dosežke je prav tako romal v roke režiserja. Klemen Dvornik se je svojega nizkoproračunskega projekta Prepisani lotil z visoko strokovnostjo, za medij distribucije pa se je poslužil kar svetovnega spletišča. Dvornik je obljubil, da bodo Prepisani, prva slovenska serija, večinoma posneta na zeleni podlagi, dočakali tudi drugo sezono.

Prvi strokovni viktor za vodenje informativne tv-oddaje Darji Zgonc

S humornimi vložki sta 18. podelitev viktorjev povezovala stand-up komedijant Boštjan Gorenc - Pižama in igralka Lucija Ćirović. Prvega strokovnega viktorja za voditelja informativne televizijske oddaje sta na Darji Zgonc, voditeljici oddaje 24 ur, podelila igralca Gojmir Lešnjak - Gojc in Iva Krajnc.

Preden sta predala kipec, sta razmišljala, kaj imajo novinarji od tega, da pišejo o škandalih, in prišla do zaključka, da zagotovo ne dobijo viktorja.

Igralka Ana Marija Mirtič ter komedijant, imitator in glasbenik Tilen Artač sta za najboljšo informativno televizijsko oddajo razglasila Odmeve Televizije Slovenija, ki ima tako "v rokah" že devetega viktorja. Voditeljica Odmevov Rosvita Pesek se je gledalcem zahvalila "za upanje in zaupanje".

Strokovnega viktorja za obetavno medijsko osebnost je prejela voditeljica oddaje Dobro Jutro na Televiziji Slovenija Ana Tavčar, ki je nagrado posvetila "vsem jutranjcem".

Bralci revije Stop pa so za televizijsko osebnost minulega leta že drugič zapored izbrali Boštjana Romiha, voditelja oddaje Na zdravje!.

Prvič tudi viktor za najbolj popularno spletno stran

Letos so prvič podelili tudi viktorja za najbolj popularno spletno stran, ki je šel v roke portalu 24ur.com.

Viktorja popularnosti za radijsko postajo je prejel Radio Center. Ljubljenca občinstva je razglasila plesna skupina Maestro, prevzela pa sta jo voditelja jutranjega programa Polona Požgan in Sašo Papp. Požganova je spomnila, da je to za Radio Center že četrti viktor, kar je po njenih besedah dokaz, da "pri viktorjih ni kuhinje".

Že drugo leto zapored pa je viktorja popularnosti za radijsko osebnost leta 2010 prejel Denis Avdić.

Za Hribarja deveti še ni zadnji

Strokovni kipec za najboljšega voditelja zabavne TV oddaje je šel v roke voditelju oddaje Hri-BarSašu Hribarju. Zabavni voditelj je prejel že devetega viktorja v karieri in pripomnil, da ni zadnji.

Viktorja za otroško in mladinsko tv-oddajo je prejela oddaja Muzikajeto, ki jo vodita igralec Gojmir Lešnjak - Gojc in glasbenik Igor Leonardi.

Oddaja Slovenija ima talent je prejela kar dva viktorja - popularnega za televizijsko oddajo, ki je lansko leto najbolj prepričala, in strokovnega za najboljšo zabavno televizijsko oddajo.

Voditelj oddaje Slovenija ima talent Vid Valič je dejal, da so z njo dokazali, da v Sloveniji ljudem resnično primanjkuje samokritike, po drugi strani pa, da ima Slovenija prav zares številne talente. Drugi voditelj resničnega šova Peter Poles pa je zadovoljen, da je "Slovenija zadihala s to oddajo".

Strokovnega viktorja za dokumentarno televizijsko oddajo je prejel film Dosje: Gradimo suženjstvo avtorice Jelene Aščić v režiji Vojka Boštjančiča, za najboljšo igrano televizijsko oddajo pa je bila razglašen film Pisma iz Egipta režiserke Polone Sepe.

Plestenjaku viktor za glasbenika leta

Napetost med razglasitvijo so stopnjevali tudi glasbeni vložki skupine Siddharta, raperja Zlatka, Nine Pušlar in Jana Plestenjaka, Tomaža Domicelja in Maše Medik ter lanskega voditelja Tadeja Toša. Viktor popularnosti za glasbenika leta je pripadel prav Plestenjaku, ki je nagrado posvetil svojim zvestim poslušalcem. STA


Najbolj brano