V resnici so podgane

Na gradu Kromberk je v petek svoji novi knjigi predstavila Tina Kodre. Roman Beli morski pes, vitez v postelji je namenjen odraslim bralcem, Tovarna marmelade pa predvsem otrokom.

Novinarka Mateja Poljšak (levo) v pogovoru z  avtorico Tino Kodre  Foto: Leo Caharija
Novinarka Mateja Poljšak (levo) v pogovoru z avtorico Tino Kodre  Foto: Leo Caharija

KROMBERK > Beli morski pes, vitez v postelji je roman, ki ga je avtorica izdala v samozaložbi. Gre za njen drugi roman, prvi, Obračun, je izšel leta 2008. Glavna junakinja je novinarka, pravzaprav tajna agentka Amalija Giacomelli, ki se iz Anglije vrne v domače kraje. Zgodba sama je, kot je na predstavitvi povedala Tina Kodre, prežeta z zgodovino območja in sočasnim družbenim dogajanjem, ne manjka pa tudi ljubezenskih zapletov in drugih skrivnosti. “Že sam naslov kaže na dvodelnost knjige; Beli morski pes je inteligentna žival, v sedanjem političnem in gospodarskem življenju srečujem veliko ljudi, ki o sebi menijo, da so beli morski psi, v resnici pa so podgane. Vitez v postelji pa je mišljen dobesedno,” je povedala Kodretova ter dodala, da je navdih našla tudi v zgodbah, ki jih pripovedujejo o gradu Lože.

Tovarna marmelade naj bi bila knjiga za otroke, nastala pa je po intervjuju, ki ga je opravila z novim lastnikom Fructala. “To je hudomušna zaušnica slovenskemu gospodarstvu,” je o knjigi, ki jo je ilustriral Matija Kete, povedala avtorica, kaj več pa prepustila v odkrivanje bralcem. KF


Najbolj brano