V Salsaverde “Risarska tapeta” Zvonka Čoha in Milana Eriča

V galeriji Salsaverde v Izoli bodo drevi ob 20. uri odprli razstavo Zvonka Čoha in Milana Eriča Risbe. Avtorja se podobno kot na lanskoletni razstavi Transformerji v Ljubljani predstavljata z risarsko instalacijo iz risb v črnobeli tehniki, prepletenih v “risarsko tapeto”, ki sta ji tokrat dodala originalne risbe in ilustracije v barvah.

Zvonko Čoh Foto: Andraž Gombač
Zvonko Čoh Foto: Andraž Gombač

IZOLA> Razstava po besedah vodje galerije Edija Miandrušiča prerašča okvirje konvencionalne postavitve in iz galerijskega prostora ustvarja svojevrstno instalacijo. Galerijo sta avtorja namreč v celoti oblepila s tapeto, ustvarjeno iz fotokopij svojih risb, skic in ilustracij. Na tako ustvarjeno črnobelo ozadje, ki po besedah Miandrušiča deluje precej “stripovsko”, sta nato razpostavila nekaj njunih originalnih barvnih risb.

“Instalacija si galerijo v celoti prilasti in gledalca popelje v kaotično doživetje, polno zanimivih prizorov, kompozicij in detajlov,” so v predstavitvenem gradivu zapisali v galeriji Salsaverde.

Razstavljena dela pripadajo različnim obdobjem opusov obeh avtorjev, razlikujejo se tudi po tematiki. “Gre za drugačno, razgibano postavitev, s katero sta v galerijo pripeljala nekaj novega,” je dejal Miandrušič. Obiskovalce bo po njegovih besedah prevzela predvsem kopica detajlov, zanimiva in razgibana postavitev ter kakovostne ilustracije.

Razstava bo na ogled do 12. avgusta.

STA


Najbolj brano