V Postojno prihaja r'n'b legenda Georgie Fame

V Postojni bo v četrtek čas za blues. V goste Blues festivala Postojnska jama prihaja legenda britanske rhythm'n'blues scene Georgie Fame. Glasbenik je podpisal številne uspešnice, med katerimi je tudi skladba iz filma o ameriškemu gangsterskem paru Bonnie in Clyde.

V Postojni bo v četrtek nastopil legenda britanske rhythm
V Postojni bo v četrtek nastopil legenda britanske rhythm'n'blues scene Georgie Fame  

SLOVENIJA>Georgie Fame sodeluje s številnimi glasbeniki, od Van Morrisona in Erica Claptona do Count Basieja in z britansko skupino The Verve.

15 let Rok'n'Banda

Slovenska glasba bo v tem tednu zabeležila še eno obletnico. Mineva namreč 15 let od izida prvega albuma skupine Rok'n'Band z naslovom Da padeš dol. Člani zasedbe bodo jubilej obeležili v sredo, 25. januarja, s koncertom v ljubljanski Unionski dvorani. Popestrili ga bodo glasbeniki, ki so pred več desetletji sestavljali originalno zasedbo samega kralja rock'n'rolla, Elvisa Presleya, in se danes predstavljajo kot TCB band, je sporočila predstavnica zasedbe.

Cvetličarna se poslavlja

V tem tednu je odjeknila novica, da bo s 1. februarjem po sedmih letih prenehal delovati Klub Cvetličarna. Še zadnjič se bo v priljubljenem ljubljanskem zabavišču možno zabavati v soboto, 28. januarja, na finalnem jam sessionu.

Kot glavni vzrok za prenehanje delovanja kluba je ekipa Cvetličarne omenila previsoke stroške obratovanja, podali pa so tudi statistiko, v kateri med drugim piše, da so v sedmih letih izvedli 509 koncertov, v klubu pa se je v tem obdobju zabavalo 560.000 obiskovalcev.

Huntsville v Kinu Šiška

Med vrhunci prihajajočega koncertnega tedna bo nedeljski nastop norveške zasedbe Huntsville v ljubljanskem CUK Kino Šiška. Zvočni kreativci, ki s pomočjo redkih inštrumentov ustvarjajo osupljivo in drzno mešanico rocka, drona, countryja, jazza in elektroakustičnih improvizacij, bodo predstavili svoj novi album For Flowers Cars and Merry Wars (2011). V slednjem so se z rifi električnih kitar, brezkompromisnimi bobni, elektronskim hrupom in svojim skrivnim orožjem - drone commanderjem podali v bolj hipnotično in energično področje rocka/elektra, so zapisali v centru urbane kulture.

Mr. T-Bone na Metelkovi

Petkovo klubsko dogajanje pa bo v klubu Gromka na Metelkovi minilo v znamenju nastopa ikone sodobne svetovne ska-rocksteady scene Mr. T-Bonea, ki v Ljubljano prihaja skupaj z zasedbo The Young Lions. V nedeljo, 29. januarja, pa bosta v metelkovski Menzi pri koritu nastopili dve danski zasedbi The Obstacles in Town Portal.

Dan D se vračajo domov

Rockerji Dan D, ki so osvojili vso Slovenijo, se v soboto, 28. januarja, vračajo na domači oder - nastopili bodo v novomeški športni dvorani Marof. V ljubljanskem KUD France Prešeren se obeta prav poseben večer, naslovljen Everybody Talks About Pop Music". Na prvem festivalu urbane glasbe in urbane umetnosti bodo med drugimi nastopili The Toronto Drug Bust, Sara Being Urban in Furry Walls.

STA


Najbolj brano