V Pilonovi galeriji fotografije CastrumFoto 2011

V ajdovski Pilonovi galeriji bodo danes ob 19. uri odprli razstavo fotografij, ki so nastale na devetem mednarodnem fotografskem srečanju CastrumFoto 2011 z naslovom "Kon-tekst". Srečanja, ki je potekalo septembra v Vipavskem križu, se je udeležilo devet ustvarjalcev iz Slovenije in Italije.

V ajdovski Pilonovi galeriji bodo danes odprli razstavo fotografij, ki so nastale na devetem mednarodnem fotografskem srečanju CastrumFoto 2011 z naslovom "Kon-tekst"
V ajdovski Pilonovi galeriji bodo danes odprli razstavo fotografij, ki so nastale na devetem mednarodnem fotografskem srečanju CastrumFoto 2011 z naslovom "Kon-tekst"  

AJDOVŠČINA> V Pilonovi galeriji se bodo predstavili Annibel Cunoldi Attems, Maja Bjelica, Primož Brecelj, Blaž Erzetič, Danilo Jejčič, Viljam Lavrenčič, Peter Mrhar, Andrej Perko in Jasna Samarin.

Na letošnjem srečanju CastrumFoto so udeleženci raziskovali fotografijo kot sodobni medij, ki izziva predstave o njeni zgolj dokumentarni funkciji, so zapisali v sporočilu za javnost v Pilonovi galeriji.

"Avtorji so se odzvali na 'razširjeno polje' fotografije, ki vključuje tudi druge likovne zvrsti in tehnike. Delovni naslov, namenoma zapisan s predpono kon, označuje dvojno razumevanje besede. Po eni strani se nanaša na tekstualne elemente ter postopek fotomontaže, po drugi strani pa namiguje na razširitev formalnega in vsebinskega konteksta, v katerem se pojavlja sodobna fotografija," je povedal Primož Brecelj.

Razstavljena dela kažejo različne formalne pristope k obravnavani temi - od vključevanja slikarskih, tekstualnih in računalniško konstruiranih elementov v fotografske predloge do klasičnih in digitalnih fotomontaž, za katere uporabljajo ustvarjalci in ustvarjalke bodisi svoje avtorske posnetke bodisi podobe z interneta.

Razstava, ob kateri bo izšel katalog z besedilom kustosinje razstave Nataše Kovšca in reprodukcijami nastalih del, bo v Pilonovi galeriji Ajdovščina na ogled do 31. januarja 2012.

STA


Najbolj brano