V Koebenhavnu se začenja evrovizijski šov

V koebenhavnski areni B&W Hallerne se bo nocoj ob 21. uri s prvim predizborom začelo tekmovanje za pesem Evrovizije 2014. Drevi bodo nastopili predstavniki 16 držav, od katerih se jih bo deset uvrstilo v veliki finale, ki bo v soboto. Slovenska predstavnica Tinkara Kovač bo v danski prestolnici v drugem predizboru nastopila v četrtek.

Tinkara Kovač Foto: Maja Pertič
Tinkara Kovač Foto: Maja Pertič

KOEBENHAVN > Na veliki oder arene bodo prvi stopili predstavniki Albanije, sledili pa jim bodo glasbeniki iz Armenije, Azerbajdžana, Belgije, Estonije, Madžarske, Islandije, Latvije, Moldavije, Črne gore, Portugalske, Rusije, San Marina, Švedske, Nizozemske in Ukrajine.

V četrtek se bo na drugem predizboru poleg Tinkare Kovač, ki bo Slovenijo zastopala s pesmijo Spet/Round and Round, predstavilo še 14 držav. Kovačevi ocene na stavnicah za nastop v finalu nihajo, najvišje se je uvrstila na sedmo mesto, v tem tednu pa po zadnjih podatkih na slovenski strani evrovizija.com zaseda 14. mesto.

Za gostitelje prireditve na Danskem so organizatorji letos izbrali glasbenika Nikolaja Koppela, igralca Pilouja Asbaeka, ki je Sloveniji poznan po vlogi Kasperja Juula v priljubljeni seriji Oblast, ter televizijsko voditeljico Lise Ronne.

Dvajsetim državam iz obeh predizborov se bo v finalu neposredno priključil še blok tako imenovanih velikih pet - Nemčije, Francije, Španije, Velike Britanije in Italije - ter država gostiteljica Danska.

Letošnji 59. Eurosong po lanski zmagi danske predstavnice Emmelie de Forest s pesmijo Only teardrops gosti Danska. Lani je na Švedskem Slovenijo predstavljala Hannah Mancini, ki pa se ni uvrstila v finale.

STA


Najbolj brano