Uspešen start na domačih tleh

“Canta, canta! (Poj, poj!)” je bilo slišati klic iz množice na Ljubljanski ulici, ki je v soboto malo po 20. uri že nestrpno pričakovala nastop izolskega ljubljenca, Rudija Bučarja.

Prve vrste pod odrom so zasedli najmlajši poslušalci Foto: Ilona Dolenc
Prve vrste pod odrom so zasedli najmlajši poslušalci Foto: Ilona Dolenc

IZOLA> Svoj enomesečni pohod po slovenskih odrih, kjer bo predstavljal novo ploščo s preprostim naslovom Rudi Bučar in Istrabend, je začel prav na domačih tleh, na prazniku kostanjev in vina. Mali oder na začetku Ljubljanske ulice je bil zanj ter za harmonikarja Janeza Dovča in Gorana Krmaca na tubi ravno prav velik, prostor pod odrom pa veliko pretesen za številne obiskovalce.

Prisluhnili so lahko večini od 12 skladb z nove plošče. Ta združuje nekatere od Rudijevih ljudskih uspešnic v novi zvokovni preobleki (3x7, Dajte, dajte), v istrsko narečje in novi zvok preoblečeni skladbi, nastali z bendom Rudi&The Cool Vibes (Wana je lbezen, Draga, Sonce sije), popevkarsko-festivalske Naj traja, Še malo in Slon, istrsko obarvane novosti (Edina, Mama, Piero me toca in Trajna) ter instrumentalno mešanico Vstajenja Primorske in O, bella ciao.

Nastop pred domačim občinstvom seveda ni minil brez “izolanskih” pesmi (Voglio andare al Moby Dick, Sono un Isolano ...), kot že nekajkrat doslej pa se mu je na odru pridružil tudi triletni sinček Edi, ki je občinstvu pokazal, da kri ni voda in točno odpel Mulo Jole.

“Vzdušje je bilo fenomenalno. Če bo tako tudi drugod po Sloveniji, bo to pomenilo, da smo dosegli naš cilj - ponesti našo glasbo do ljudi,” je bil po koncertu zadovoljen Rudi Bučar.

ILONA DOLENC


Najbolj brano