Trojezično nagovarjanje

Pokrajinski muzej Koper, Obalne Galerije Piran in Pomorski muzej Sergej Mašera iz Pirana so pripravili skupno informativno zgibanko z naslovom 3 koraki v kulturo. Z brošuro, ki je na voljo v slovenščini, italijanščini in angleščini, želijo domače in tuje goste seznaniti z bogato kulturno dediščino in umetniško ustvarjalnostjo, ki jo ponujajo.

Pokrajinski muzej Koper, Obalne Galerije Piran in Pomorski muzej Sergej Mašera iz Pirana so pripravili skupno informativno zgibanko z naslovom 3 koraki v kulturo Foto: Maksimiljana Ipavec
Pokrajinski muzej Koper, Obalne Galerije Piran in Pomorski muzej Sergej Mašera iz Pirana so pripravili skupno informativno zgibanko z naslovom 3 koraki v kulturo Foto: Maksimiljana Ipavec

KOPER, PIRAN> Zgibanka na desetih straneh prinaša osnovne podatke o zbirkah in razstavah, lokacijah, urnikih in cenikih teh treh kulturnih ustanov. Publikacija je rezultat sodelovanja in gospodarnega pristopa javnih zavodov k promociji regije in zavedanja o pomenu razvoja kulturnega turizma, še posebej na kulturno, jezikovno in narodno pisanem območju Istre, ki ga zaznamujeta tisočletna zgodovina ter sobivanje slovanskih in romanskih kultur, so pred dnevi v skupnem sporočilu za javnost zapisali v omenjenih ustanovah.

Oba muzeja in galerije želijo prispevati k bolj kakovostni turistični ponudbi ter pritegniti čim širši krog obiskovalcev k ogledu svojih zbirk in razstav. V ta namen bo informativna zgibanka delovala tudi kot neke vrste bonus, saj bodo obiskovalci, ki jo bodo imeli s seboj, pri nakupu vstopnice prihranili en evro.

Zgibanka 3 koraki v kulturo je hkrati tudi vabilo k uživanju in doživljanju kulturnih in umetniških stvaritev tega dela Jadrana. Pripravljena pa je bila prav pred začetkom evropskega košarkaškega prvenstva - ta se začenja 4. septembra, da navijačem med eno in drugo tekmo ponudi pridih bogate kulture, umetnosti in zgodovine tega območja, so še zapisali v sporočilu za javnost.

STA


Najbolj brano