Tony Cetinski z največ nominacijami za nagrade porin

Z objavo pesmi, ki se potegujejo za nagrado za pesem leta, so minuli teden sklenili nominacije za letošnje jubilejne, 20. hrvaške diskografske nagrade porin. Z največ nominacijami za porine 2013 se lahko pohvali Tony Cetinski, ki jih ima osem.

Tony Cetinski Foto: Siol.net
Tony Cetinski Foto: Siol.net 

ZAGREB> Sledijo Neno Belan & Fiumenese, Elvis Stanić in producent Nikša Bratoš, vsi s po petimi nominacijami.

Album Tonyja CetinskegaOpet si pobijedila (Spet si zmagala) je prejel sedem nominacij glasbenih strokovnjakov. Naslovna pesem z albuma je tudi med desetimi uspešnicami, ki so jih za nagrado predlagali uredniki hrvaških radijskih in televizijskih postaj. Porin za uspešnico leta bo edini, o katerem bodo odločili glasovi občinstva, in sicer preko spletne strani nagrade.

Kljub temu, da ima Cetinski največ posameznih nominacij, je izid tekme za največ letošnjih porinov negotov. Poleg Belana in njegove skupine ter Stanića in Bratoša, ki imajo vsak po pet nominacij, imajo po štiri nominacije tudi nekateri drugi izvajalci, med njimi Urban&4, čelistka Ana Rucner in folklorni ansamble Lado.

Žirija pa je že odločila, da bosta nagradi za življenjsko delo letos prejela 77-letni dirigent Vladimir Kranjčević in 85-letni trobentač Stanko Selak, ki sta pustila globoke sledi v hrvaški glasbeni kulturi. Kranjčević je poznan tudi po večletnem sodelovanju s Slovenskim komornim zborom.

Posthumno pa bodo nagrado za življenjsko delo podelili letos preminulima Anđeli Potočnik, dolgoletni članici ansambla Lado, ter jazz pianistu in skladatelju Draženu Boiću. Porine 2013 bodo podelili v 50 kategorijah 11. maja na Reki.

STA


Najbolj brano