Tinkara želi “prebiti slovenski rekord”

Želja Tinkare Kovač, ki bo 8. maja nastopila na drugem predizboru tekmovanja za pesem Evrovizije 2014 v Koebenhavnu, je, da "prebije slovenski rekord". Pred odhodom na Dansko je glasbenica dejala, da potovanje ne bo samo "pridemo, odpojemo in gremo", ampak se bo v ozadju dogajalo še veliko stvari.

Želja Tinkare Kovač, ki bo 8. maja nastopila na drugem predizboru tekmovanja za pesem Evrovizije 2014 v Koebenhavnu, je, da "prebije slovenski rekord" Foto: STA
Želja Tinkare Kovač, ki bo 8. maja nastopila na drugem predizboru tekmovanja za pesem Evrovizije 2014 v Koebenhavnu, je, da "prebije slovenski rekord" Foto: STA

LJUBLJANA > O "treh minutah na odru" koebenhavnske arene B&W Hallerne, kjer bo zapela pesem Spet / Round and Round, Kovačeva ni želela povedati preveč, "saj je tudi tisto, kar se zgodi na odru, faktor presenečenja".

“Ne bomo blefirali”

"Na odru bi lahko imeli tudi instrumentaliste. Zaradi evrovizijskih pravil o živem petju na vnaprej posneto matrico pa smo se odločili, da ne bomo 'blefirali'. Zato bodo z mano na odru samo vokalisti, ki bodo dejansko peli. Na oder gremo iz srca odpet Nika Zorjan, Lea Sirk, Manca Špik, Raay in jaz," je pojasnila. Dodala je, da ji bo najtežje, da na odru ne bo mogla igrati flavte.

Na vprašanje poznavalca Evrovizije Andreja Hoferja, koliko parov čevljev potuje s Kovačevo, se je glasbenica pošalila, da mora to še izračunati, da pa ima tradicijo, da gre na pot s starimi čevlji, ki jih nato na destinaciji zamenja z novimi.

Srečo na Danskem so Kovačevi zaželeli tudi nekdanji slovenski evrovizijski predstavniki Lado Leskovar, Nuša Derenda, Omar Naber in Alenka Gotar. Leskovar je ob tem poudaril, da je sreča res vse, kar ji lahko zaželi, "saj vse ostalo že ima".

Derenda, ki je poleg Darje Švajger dosegla doslej najboljšo slovensko uvrstitev - sedmo mesto, pa je tokratni predstavnici zaželela, da se ji uresniči želja, da preseže dosedanji slovenski rekord.

Tinkara bo poskrbela tudi za predstavitev slovenskih podjetij

Z željo po celoviti predstavitvi Slovenije bo Kovačeva v sodelovanju z Vseslovenskim združenjem malih delničarjev (VZMD) poskrbela tudi za predstavitev slovenskih podjetij in poslovnih priložnosti na Slovenskem poslovnem dnevu na Danskem.

"Te dni smo precej aktivni. Imamo precej razširjeno ekipo, ki bo mojemu potovanju dodala pozitivne slovenske atribute. Pričakujem, da bomo imeli zelo lep slovenski večer. Vemo, da je RTV Slovenija letos komaj izpeljala ta večer, zato smo se z VZMD odločili, da organiziramo srečanje slovenskih organizatorjev. Imeli bomo tudi sprejem na veleposlaništvu. Da o koncertu z mojim bendom sploh ne govorim," je pojasnila Kovačeva.

Predsednik VZMD Kristjan Verbič je ob tem pojasnil, da se je dolgoletna prijateljica Kovačeva nanj obrnila s prošnjo, da bi projekt podprli tudi gospodarstveniki. Dodal je še, da bi si želel več takšnih sodelovanj, "da skušamo doseči vse sinergije tudi z naslova promocije slovenskega gospodarstva".

STA


Najbolj brano