Tinca Stegovec razstavlja v Pilonovi galeriji

V Pilonovi galeriji v Ajdovščini bodo danes ob 19. uri odprli razstavo grafičnih del Tince Stegovec, uveljavljene slovenske likovne ustvarjalke starejše generacije. Javnosti bodo predstavljena dela umetnice, izbrana iz retrospektivne razstave njenega grafičnega in risarskega opusa.

V Pilonovi galeriji v Ajdovščini bodo danes ob 19. uri odprli razstavo grafičnih del Tince Stegovec
V Pilonovi galeriji v Ajdovščini bodo danes ob 19. uri odprli razstavo grafičnih del Tince Stegovec 

AJDOVŠČINA> Slikarka, pedagoginja in publicistka Tinca Stegovec po rodu izvira iz Vipavske doline - oče Ivan je bil namreč rojen v Lokavcu in je tamkaj tudi preživel otroštvo. O svojem očetu, ki se je za učitelja izšolal na učiteljišču v Gorici, bo Stegovčeva spregovorila na odprtju razstave ter tako aktivno sodelovala pri samem dogajanju, so zapisali v povabilu na otvoritev razstave v Pilonovi galeriji.

Tudi sama je Stegovčeva vse do upokojitve v letu 1978 delovala v pedagoških vodah, ukvarjala pa se je tudi z likovno publicistiko ter likovnim mentorstvom. Svoja slikarska, grafična in risarska dela, za katera je prejela kar nekaj pomembnih slovenskih in mednarodnih nagrad, je Tinca Stegovec predstavljala na številnih odmevnih osebnih razstavah doma in na tujem.

V letu 1981 se je z retrospektivno razstavo prvič predstavljala v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, na domačiji slikarja Vena Pilona, ki ga je spoznala med študijskim izpopolnjevanjem v Parizu. Njen grafični opus, zaznamovan z osebno liriko ter z natančno izpeljano linijo znotraj domišljeno zasnovane celote, predstavlja enega od vrhov tovrstnega slovenskega likovnega sveta, so še sporočili iz galerije.

Razstava bo v Pilonovi galeriji na ogled do 15. aprila.

STA


Najbolj brano