The Black Keys slavili na grammyjih

Rock duet The Black Keys je nedeljsko podelitev grammyjev zapustil s štirimi nagradami, vendar z nobeno v kateri od najpomembnejših kategorij. Nagrada za album leta je pripadla skupini Mumford & Sons, za ploščo leta jo je dobil Gotye, kot najboljši mladi ustvarjalci pa so slavili člani zasedbe Fun.

Rock duet The Black Keys je nedeljsko podelitev grammyjev zapustil s štirimi nagradami
Rock duet The Black Keys je nedeljsko podelitev grammyjev zapustil s štirimi nagradami 

LOS ANGELES> Že 55. podelitev grammyjev je bila v dvorani Staples center v Los Angelesu, vodil pa jo je dvakratni dobitnik grammyja LL Cool J. Nagrado za življenjsko delo je dobil jazz basist 75-letni Charlie Haden, sicer pa so grammyje podelili v 81 kategorijah. Morda največje presenečenje je bil grammy za album leta za londonske folk rockerje Mumford & Suns in njihov Babel.

Razočaran Frank Ocean

Veliko razočaranje je doživel Frank Ocean, ki je ostal praznih rok v največjih kategorijah, čeprav je na koncu le dobil dve nagradi, za najboljši sodobni urbani album in za sodelovanje pri rap popevki za No Church in the Wild, ki si jo je delil z Jay-Z-jem, Kanyem Westom in The-Dream. Še bolj kot Ocean je bil razočaran Chris Brown, ki mu ni bila usojena pot na oder po nagrado. Njegova Rihanna pa je dobila grammyja za kratki glasbeni video.

Duo The Black Keys je odnesel grammyja za producenta in še tri v rock kategorijah, in sicer za rock album (El Camino), rock skladbo (Lonely Boy) ter najboljši rock nastop (Lonely Boy). Fantje iz skupine Fun so dobili grammyja za najboljšega novega umetnika in za najboljšo pesem (We Are Young).

Plošča leta - Gotye

Grammyja za ploščo leta je dobil Avstralec Gotye za najbolje prodajani singel leta 2012 Somebody That I Used To Know. Skupaj pa je v nedeljo pobral tri grammyje. Prav toliko sta jih dobila tudi Kanye West in Jay-Z, med drugim za najboljšo rap pesem in najboljši rap nastop. (... in Paris).

Prvo nagrado v televizijskem prenosu CBS je odnesla Adele, in sicer za najboljši pop solo nastop (Set Fire to the Rain), med nagrajenci pa sta bili med drugim še Carrie Underwood za najboljši country solo nastop (Blown Away) ter Kelly Clarkson za najboljši pop album (Stronger).

Podelitev nagrad so popestrili nastopi nagrajencev in njihovih kolegov. Justin Timberlake je po nekaj letih premora nastopil z dvema novima pesmima (Suit & Tie in Pusher Love). Rihanna se je poklonila Bobu Marleyju, Elton John in Ed Sheeran sta zapela filmsko pesem The A Team,Alicia Keys pa je s pomočjo skupine Adam Levineove zapela svojo uspešnico Girl on Fire.

Koliko kože so pokazale?

Podelitev nagrad in dogajanje na rdeči preprogi je bilo dovolj pisano in živahno ter tudi izzivalno, kljub posebnemu opozorilu televizije CBS, naj se dekleta vzdržijo razkazovanja zadnjic in oprsja. Jennifer Lopez je prišla na prireditev v dolgi obleki, vendar izrazito izrezani do bokov. “Kot vidite sem upoštevala navodilo,” se je pošalila.

Katy Perry je pokazala globok dekolte, Rihanna je nasvet upoštevala in se “toplo” oblekla, Beyonce pa se je odela v hlačni kostim. Opozorilo so nekateri vzeli z zdravo mero humorja, med njimi član skupine Fun Jack Antonoff, ki je izrazil skrb, da je morda v malce krajših hlačah in brez nogavic pokazal preveč gležnjev.

STA


Najbolj brano