Terraneo je lani privabil 30.000 obiskovalcev, koliko jih bo letos?

Organizatorji izjemno uspešnega poletnega glasbenega festivala Terraneo, ki je lanskega avgusta v Šibeniku navdušil približno 30.000 obiskovalcev, so v prvih napovedih razkrili, da bo letošnje dogajanje v znamenju britanskih skupin. Udeležbo so že potrdili Anna Calvi, The Horrors, Friendly Fires, The Ting Tings in The XX.

Na šibeniškem glasbenem festivalu Terraneo bo nastopila “naslednica” Patti Smith Anna Calvi Foto: Maksimiljana Ipavec
Na šibeniškem glasbenem festivalu Terraneo bo nastopila “naslednica” Patti Smith Anna Calvi Foto: Maksimiljana Ipavec

ZAGREB> Direktor festivala Luka Pavić je potrdil, da bodo med 7. in 9. avgustom letos na območju nekdanje šibeniške vojašnice Bribirski knezovi zagotovo igrali tudi The Notwist, Digitalism, Swans, The Very Best in Future Islands ter hrvaške zasedbe Elemental, Dječaci, Golem in Gatuzo.

Seznam še ni sklenjen, imena izvajalcev bodo postopoma objavljali do začetka festivala, tako kot tudi dodatne informacije o letošnjem dogodku, na katerem pričakujejo več kot 40.000 obiskovalcev. Prvih tisoč vstopnic, ki so bile cenovno najbolj sprejemljive, so prodali, še preden so objavili imena izvajalcev.

Pavić je dodal, da nameravajo povabiti tudi kakšnega izmed slovenskih izvajalcev, pa tudi iz Srbije in Makedonije. Povedal je še, da bodo letošnji Terraneo konec marca predstavili na Slovenskem tednu glasbe v Ljubljani.

Terraneo ni zgolj glasbeni festival, temveč ima tudi svoj ekološki namen. Prva letošnja akcija bo čiščenje trdnjave sv. Nikolaja v Šibeniku konec maja. Med festivalom pa bodo izvajali programe, ki so posvečeni izobraževanju in razvoju okoljske zavesti.

STA


Najbolj brano