Taja Kramberger bo zastopala Slovenijo na Pesniškem Parnasu

Olimpijske igre v Londonu 2012 bo med med 26. junijem in 2. julijem spremljal največji pesniški festival vseh časov v Veliki Britaniji. Mednarodna žirija je s pomočjo glasovanja bralcev po vsem svetu iz vsake države, ki nastopa na Olimpijskih igrah, povabila po enega pesnika. Med 204 udeleženci bo slovenske verze zastopala Taja Kramberger.

Olimpijske igre v Londonu 2012 bo med med 26. junijem in 2. julijem spremljal največji pesniški festival vseh časov v Veliki Britaniji.Slovenske verze bo zastopala Taja Kramberger. Foto: Maksimiljana Ipavec
Olimpijske igre v Londonu 2012 bo med med 26. junijem in 2. julijem spremljal največji pesniški festival vseh časov v Veliki Britaniji.Slovenske verze bo zastopala Taja Kramberger. Foto: Maksimiljana Ipavec

LONDON> Mednarodno uveljavljena pesnica, prevajalka, esejistka in zgodovinska antropologinja Taja Kramberger je sporočila, da so bili pesniki v London povabljeni, da bi ljubiteljem poezije in literature sporočili pomembne stvari in tako prispevali k prepoznavnosti svojih dežel.

Med udeleženci tega velikega in enkratnega literarnega dogodka bodo pesniška imena, kakor so Venus Khoury-Ghata, Pia Tafdrup, Seamus Heaney, Wole Soyinka, Valerie Rouzeau in Jo Shapcott.

Ob tej priložnosti bo izšla pesniška antologija World Record Anthology - International Voices From Poetry Parnassus, kjer bo vsak od izbrancev in izbrank zastopan z eno pesmijo.

Organizacija Pesniškega Parnasa, ki obsega več kot 100 literarnih nastopov, delavnic, okroglih miz in srečanj, je v rokah Southbank Centre v Londonu, pri nekaterih prireditvah pa sodeluje tudi mednarodni PEN.

STA


Najbolj brano