Štiri so se zlile v eno samo

Petkov poklon skupini The Rolling Stones, ki ga je v koprskem Circolu pripravil Radio Koper, je bil eden od letošnjih prireditvenih presežkov. Med občinstvom, ki je od blizu spremljalo zlivanje štirih glasbeniških energij v eno, bi po odzivih sodeč težko našli koga, ki se s tem ne bi strinjal.

Dogajanje je budno spremljal odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko v družbi novinarke Nataše Ugrin Tomšič (levo) in urednice informativnega programa Tjaše Škamperle Foto: Ilona Dolenc
Dogajanje je budno spremljal odgovorni urednik Radia Koper Andrej Šavko v družbi novinarke Nataše Ugrin Tomšič (levo) in urednice informativnega programa Tjaše Škamperle Foto: Ilona Dolenc

KOPER> Gostitelja večera, Iztok Novak - Easy in Goran Gregorič - Jagger sta pri izboru nastopajočih imela srečno roko. Rudiju Bučarju so se v petek dopoldne na Jaggerjevi terasi na Škofijah pridružili Samo Budna iz Prlekije, Tomislav Jovanovič Tokac z Dolenjske in Matevž Šalehar Hamo iz Ljubljane.

Štiri kitare, štirje raznoliki, a dopolnjujoči se vokali, violina, orglice, bisernica, jajčasti shakerji, dobra volja in ljubezen do glasbe legendarnih Stonesov. To so bile sestavine, s pomočjo katerih so fantje “skuhali” večerno glasbeno poslastico.

Dobrodošla novost je bil tudi način postrežbe. Namesto na oder se je četverica posedla med ljudi, na sredino Circolovega vrta, in tako obiskovalcem omogočila enakopravno spremljanje z vseh kotov, sebe pa z vseh strani obdala z njihovo toplino.

Kdor ni utegnil do Circola, je njihovo akustično preigravanje uspešnic lahko spremljal v živo pred radijskim sprejemnikom. Fantje so si izbrali Paint it black, Lady Jane, Sweet Virginia, As tears go by, Sympathy for the devil, Ruby Tuesday, Jumpin jack flash in You can't always get what you want, za konec pa še Wild Horses in I Can't get no Satisfaction.

Če komu kaj ni zvenelo do tona ali besedice natančno, je prav tako. Ni šlo za gala večer, pač pa za sproščeno druženje ob dobri glasbi, ki je prav zaradi svoje nepopolnosti popolna. ID


Najbolj brano