Sting konec junija znova v Zagrebu

Britanski glasbenik, igralec in aktivist Sting bo 27. junija po dobrem letu in pol znova nastopil v zagrebški Areni. Organizatorji so napovedali, da bo nekdanji vodja zasedbe The Police predstavljal lani izdano dvojno zgoščenko s skladbami iz svoje več kot 25-letne samostojne kariere, v kateri je izdal 13 samostojnih albumov.

Britanski glasbenik, igralec in aktivist Sting bo 27. junija po dobrem letu in pol znova nastopil v zagrebški Areni Foto: Maja Pertič Gombač
Britanski glasbenik, igralec in aktivist Sting bo 27. junija po dobrem letu in pol znova nastopil v zagrebški Areni Foto: Maja Pertič Gombač

ZAGREB> Organizatorji zagrebškega koncerta še napovedujejo, da se bo Sting tokrat predstavil v svoji najboljši rockovski podobi, obiskovalci pa pričakujejo, da bo koncert gradil na uspešnicah iz časov skupine The Police. Hrvaški mediji ob napovedi koncerta pa omenjajo slabe kritike, ki jih je bil deležen njegov koncert v hrvaški prestolnici novembra leta 2010, ko je nastopil s simfoničnim orkestrom.

Sting je vplivna figura na glasbeni sceni že več kot 30 let. Pogosto je spreminjal svoj slog, “zaplul” je v novi val, pop in reggae ter “koketiral” z jazzom, etno, klasično in renesančno glasbo. Na Hrvaškem je Sting nastopil štirikrat od leta 1997.

Njegova glasba je izjemno cenjena; prodal je več kot 100 milijonov izvodov svojih albumov in prejel številne grammyje, trikrat je bil nominiran tudi za filmsko nagrado oskar.

STA


Najbolj brano