Slovenski hiphoperji se povezujejo

V Mariboru so danes predstavili ustanovitev novega zasebnega zavoda za promocijo in razvoj glasbene kulture Beseda - Zaveza, ki se je po besedah ustanoviteljev Marka Kocjana - Emkeja in Nika Miholiča razvil iz gibanja Wudisban Records. Ustanovitev zavoda bodo drevi obeležili na hip-hop zabavi s koncerti v živo Wudisban Records Release Party.

Med ustanovitelji “slovenske hiphop naveze” je tudi raper Emkej Foto: Vir: Http://Www.Emkej.Ws/
Med ustanovitelji “slovenske hiphop naveze” je tudi raper Emkej Foto: Vir: Http://Www.Emkej.Ws/

MARIBOR> Ustanovitev zavoda Beseda - Zaveza je rezultat razvoja gibanja Wudisban Records, ki že nekaj časa združuje štajerske in šaleške predstavnike hip-hop kulture. Ustanovitelja zavoda Emkej in Nika Miholiča sta gibanju dodala pravni okvir in celotno idejo o samostojni založbi manifestirala v ustanovitvi omenjenega zavoda.

Miholič je pojasnil, da je namen ustanovitve zavoda ni le založništvo, ampak tudi ponujanje priložnosti mladim glasbenim talentom, promocija hip-hop kulture v Sloveniji, spodbujanje novih načinov kulturnega izražanja ter osveščanje o pomembnosti uporabe slovenskega jezika in njegovih narečij v glasbi.

Pod nazivom Wudisban Records trenutno sodelujejo Mariborčani Emkej, Mito, Polona, Tropski & Nite, Velenjčana Mrigo in Ghet, Amo s Ptuja, Sunny Sun iz Ljubljane ter Izolan Drill in Mladich iz Slovenj Gradca.

STA


Najbolj brano