Slovenskega predstavnika na Eurosongu lahko izbirate tudi vi

Letošnji slovenski predstavnik za Pesem Evrovizije bo izbran na tekmovanju Ema. Svojega najljubšega izvajalca bodo s telefonskim glasovanjem izbrali gledalci istoimenske oddaje, ki bo v soboto, 8. marca, ob 20. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Vodja celotnega projekta Pesem Evrovizije na RTV Slovenija je Miša Molk
Vodja celotnega projekta Pesem Evrovizije na RTV Slovenija je Miša Molk 

LJUBLJANA > Izvajalce in avtorje skladb bo prek internega izbora predhodno izbrala RTV Slovenija.

Vodja celotnega projekta Pesem Evrovizije na RTV Slovenija je Miša Molk, urednik oddaje Ema in vodja slovenske evrovizijske delegacije pa Aleksander Radić, so sporočili iz RTV Slovenija.

Udeležbo na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije je potrdilo 37 držav, ki izbirajo svoje predstavnike za največji evropski glasbeni dogodek leta, ki si ga je v letu 2013 v treh večerih ogledalo okoli 180 milijonov gledalcev po Evropi, v Avstraliji, Kazahstanu in na Kitajskem.

Slovenija se bo s svojim predstavnikom na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije predstavila v drugi polovici drugega predizbora, ki bo v četrtek, 8. maja. Predstavila se bo skupaj z Makedonijo, Finsko, Irsko, Romunijo, Belorusijo, Grčijo in Švico. Končni vrstni red nastopa v posameznem predizboru bo znan naknadno.

V prvem predizboru bo nastopilo 16 držav, v drugem pa 15. Po deset najboljših predstavnikov iz obeh preidzborov se bo pridružilo predstavnikom iz velikih petih - Francije, Nemčije, Italije, Španije in Velike Britanije - na finalnem izboru, ki bo v soboto, 10. maja, v Koebenhavnu. Danska prestolnica letošnji Eurosong gosti po lanski zmagi danske predstavnica Emmelie de Forest s skladbo Only Teardrops.

STA


Najbolj brano