Slovenija vendarle gre na Evrovizijo

Slovenija bo sodelovala na letošnjem izboru za Pesem Evrovizije, so sklenili na RTV Slovenija, piše na spletnem portalu MMC.

Lani je Slovenijo na Evroviziji zastopala Hannah Mancini Foto: Klemen Razinger
Lani je Slovenijo na Evroviziji zastopala Hannah Mancini Foto: Klemen Razinger

LJUBLJANA > "Po preverjanju zanimanja za projekt Pesem Evrovizije 2014 med oglaševalci in na podlagi dejstva, da so programske vsebine, povezane z izborom Pesmi Evrovizije, visoko na lestvici priljubljenosti med poslušalci in gledalci, se je RTV Slovenija odločila, da se tekmovanja udeleži tudi v letu 2014. Podrobnosti o načinu izbora slovenskega predstavnika in udeležbi na Pesmi Evrovizije bomo sporočili naknadno," so sporočili iz RTV Slovenija.

Že v ponedeljek pa bo jasno, kdaj bo slovenski predstavnik ali predstavnica nastopal, saj bo takrat v danski prestolnici potekalo žrebanje vrstnega reda za 59. tekmovanje za Pesem Evrovizije.

Maja bodo na evrovizijskem odru v Köbenhavnu zagotovo nastopili še predstavniki Albanije, Armenije, Avstrije, Azerbajdžana, Belorusije, Belgije, Danske, Estonije, Finske, Francije, Gruzije, Nemčije, Grčije, Madžarske, Islandije, Irske, Izraela, Italije, Latvije, Litve, Makedonije, Malte, Moldavije, Črne gore, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugalske, Romunije, Rusije, San Marina, Španije, Švedske, Švice, Velike Britanije in Ukrajine, še poroča spletni portal MMC.

NR


Najbolj brano