Skok iz zmračitvenega časa

S performansom Stranski učinki Marka Breclja in tremi filmskimi zalogaji je predsinočnjim na Semedelski cesti proti svoji osmi izvedbi stopil Koperground. Jedro sunka “umetnosti in kulture, nesprijanjene z družbeno danostjo” pa se bo razprlo jutri.

Osmi Koperground bo z dogodki napolnil prvo polovico avgusta Foto: Maksimiljana Ipavec
Osmi Koperground bo z dogodki napolnil prvo polovico avgusta Foto: Maksimiljana Ipavec

KOPER>Koperground je običajno z dogodki napolnil ves avgust. Tokrat bo sicer pester in zanimiv program trajal do 15. avgusta, dogodke pa bo ekipa Društva prijateljev zmernega napredka nizala na treh prizoriščih. Po dvodnevnem uvodnem delu na Semedelski cesti bodo ta konec tedna prireditve v Mladinskem kulturnem socialnem multimedijskem centru, kasneje se bodo preselili na vrt Pokrajinskega muzeja, s Francijevo sredo pa bodo gostovali tudi v Oliki pri Gračišču.

“Dogodkovni sunek”, je koprska občina podprla z manj denarja kot v minulih letih. Namesto 25.000 evrov je za Koperground namenila 10.000 evrov. “Odločili smo se, da bomo delali naprej, saj tega ne počnemo, da bi zaslužili. Delamo za tiste, ki so osredotočeni na našo dejavnost in zato, ker se nam zdi to smiselno.” je povedal Brecelj. In dodal, da so z letošnjim programom, v katerem so tako pogovori kot tudi koncerti, filmske projekcije in različne delavnice, želeli pripraviti skok iz “zmračitvenega časa.” “Sonce in luna medčloveških odnosov sta v defenzivi. Mi pa ne verjamemo, da je pot v rinjenju svetli prihodnosti naproti.” Prav zato bodo občinstvu ponudili družbeno kritične vsebine, ki lahko spodbudijo razmislek. MI


Najbolj brano