Selan v New Yorku z lipicanci in ženskami

Po uveljavitvi doma je Borisu Selanu uspel še veliki met preko luže. V newyorški galeriji Agora se je na skupinski razstavi predstavil z upodobitvami lipicancev in ženskih aktov.

VINJOLE> New York velja za svetovno prestolnico financ, politike in umetnosti. Kot mesto priložnosti ima tudi vzdevek Veliko jabolko, saj se vsakemu ponuja kot na dlani, le “ugrizniti” mora vanj. Pred kratkim je to uspelo tudi Borisu Selanu. “Doletela me je velika čast, saj sem skupaj s še 12 povabljenci iz vsega sveta za cel mesec razstavljal v galeriji Agora,” je Selan, ki živi in ustvarja na obali v Vinjolah, orisal novo izkušnjo.

Razstava, ki jo je odprla direktorica Angela di Bello, je bila deležna velike pozornosti že na odprtju. “Slikar Selan iz Slovenije s svojimi deli dokazuje popolno razumevanje in obvladovanje barv, oblike in kompozicije. S slogom, ki spominja na art deco iz začetka dvajsetega stoletja, njegove kubistične slike asocirajo na dela Duchampa in Picassa. Čeprav so njegova dela figuralna - izziv so mu zlasti konji in ženska telesa - pa jih upodablja na abstraktni način,” so ga predstavili na odprtju. “To, kar ga loči od drugih umetnikov, je drzna uporaba barv, tako v olju, kot tudi v pastelu, črnilu, akvarelu in akrilu. Poleg razstav po rodni državi je prepoznavnost dobil tudi z delom za revijo Elle,” so še nadaljevali z opisom.

Razstava Sensorial Perspectives (Čutne perspektive) je pustila sled tudi na umetniku. “Čeprav je bila razstava tudi prodajna, sam ob recesiji, ki ne pojenja tudi v Ameriki, sicer nisem prodal nobenega platna. So pa moje delo opazili, saj so že stekli pogovori za nove razstave. Štejem si v čast, da je bila za plakat skupinske razstave izbrana prav moja slika. Ob poprejšnjih ugodnih odzivih doma in drugod po Evropi, sem tako dobil potrditev tudi v Ameriki, kjer sem razstavljal prvič in če bo vse po sreči tudi ne zadnjič,” je Selan strnil še sveže vtise. BM


Najbolj brano