”Sanjska” Goriška Brda

Med 29. avgustom in 1. septembrom bodo Goriška Brda zaživela s festivalom Sanje v Medani, dnevi knjige in vina. Festival bo tudi tokrat na več lokacijah v Brdih ponudil številne kulturne dogodke za otroke in odrasle.

Za začetek bo festival 29. avgusta v osrednji novogoriški gledališki hiši ponudil predstavo Iztoka Mlakarja Sljehernik. Foto: Radovan Čok.
Za začetek bo festival 29. avgusta v osrednji novogoriški gledališki hiši ponudil predstavo Iztoka Mlakarja Sljehernik. Foto: Radovan Čok.  

DOBROVO> Za začetek bo festival 29. avgusta v osrednji novogoriški gledališki hiši ponudil predstavo Iztoka MlakarjaSljehernik.

Uradno odprtje bo sledilo dan kasneje na Gradnikovi domačiji v Medani, ko bo na sporedu glasbeni večer s poezijo Srečka Kosovela in Mile Kačič.

Programsko bogata bosta predvsem petek in sobota, ko se bodo dogodki preselili znotraj vaškega obzidja vasi Šmartno v Goriških Brdih. Javna branja poezije in proze se bodo nadaljevala s pogovori z gosti, glasbenimi nastopi, razstavami in gledališkim dogodkom.

Petkovo dogajanje se bo pričelo z delavnico za violončeliste in za otroke, dan pa bodo zapolnili tudi odprtje likovne razstave, lutkovna predstava, celovečerni animirani film, koncert in literarno branje.

Vsi dogodki se bodo prepletali in bodo razen predstave Sljehernik brezplačni.

Med Novo Gorico in Šmartnim bo v petek in soboto vozil poseben - brezplačen festivalski avtobus. Festivalsko dogajanje bo začinjeno s ponudbo briških dobrot in vin. Organizatorji pripravljajo tudi tržnico briških izdelkov in bolšji sejem.

Po uspešnih festivalih Dnevi poezije in vina v Medani je leta 2010 festival skorajda zamrl. Pod drugim imenom ga je obudila nova ekipa organizatorjev in ga preimenovali v Sanje v Medani, dnevi knjige in vina. Dober odziv obiskovalcev je vse prijetno presenetil.

Letošnji festival je časovno krajši, po zagotovilih direktorice briškega Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Ariane B. Suhadolnik pa vsebinsko ne bo okrnjen.

Festival organizirajo društvo Festival Sanje, Glasbena agencija Jota, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda ter SNG Nova Gorica.

STA


Najbolj brano