Ronnie Baker Brooks drevi v Postojni

Na drugem koncertu letošnje sezone blues festivala Postojnska jama bo danes ob 20.30 v Jamskem dvorcu v Postojni nastopil Ronnie Baker Brooks. Glasbenik prepleta tradicijo z vplivi hip hopa in funka, saj gre za kitarista in pevca, ki presega meje bluesa in svojo energijo posreduje v mešanici tradicije in sodobnih glasbenih tokov.

Ronnie Baker Brooks
Ronnie Baker Brooks 

POSTOJNA>Ronnie Baker Brooks prihaja iz edine prave chicaške blues družine: njegov oče je znameniti Lonnie Brooks, brat pa Wayne Baker Brooks. Rasel je ob očetovi glasbi in tako že zgodaj prišel v stik z velikani, kot so Buddy Guy, Muddy Waters in B.B. King.

Precej let je preživel z igranjem ob očetu, opazoval je, kako izkušen zabavljač doživlja navdihujoče odzive noč za nočjo. Dolga leta je imel mladi Brooks lekcije na odru prav vsak večer, začenjal je očetov nastop. Z očetovim blagoslovom je šel po svoji poti kmalu potem, ko je leta 1998 izdal svoj prvi album Golddigger.

Kot njegov oče je postal stalnica čikaške blues scene, redno je nastopal po klubih v mestu. Po drugem albumu Take Me Witcha leta 2001 je odšel na triletno turnejo, po poti si je nabiral vedno nove navdušence. Do izdaje tretjega albuma The Tourch, na katerem je 17 skladb, je preteklo pet let.

V Postojni se bo kitarist in pevec predstavil skupaj z bobnarjem C.J. Tuckerjem in bas kitaristom Carltonom Armstrongom.

STA


Najbolj brano