Riblja čorba sreča človeško ribico

Obe imata v opusu uspešnici, ukrojeni za koncerte, ki izzvenijo v jutranjih urah: Riblja čorba pesem Dobro jutro, Neda Ukraden pa svojo najslavnejšo Zora je. Legendi nekdanje Jugoslavije sta konec tedna s pomočjo oboževalcev prepevali v Kopru.

Riblja čorba je prenočila v Žusterni in naslednji dan na poti v Ljubljano obiskala Postojnsko jamo.
Riblja čorba je prenočila v Žusterni in naslednji dan na poti v Ljubljano obiskala Postojnsko jamo.  

KOPER, POSTOJNA > Pod sloganom Oktober je dober je v šotoru na Bonifiki zbrane v petek ogrela slovenska skupina San Di EGO. Zatem je oder napolnila Riblja čorba, v Beogradu ustanovljena pred 40 leti. Zvrstile so se krepke pesmi, ki jim ne moreta do živega ne čas ne nespametne izjave pevca Bore Đorđevića: Nemoj da ideš mojom ulicom, Amsterdam, Avionu, slomiću ti krila, Dva dinara, druže, Kada padne noć, Pogledaj dom svoj, anđele ... Z dvema so napovedali že 20. album, Đorđević pa je predstavil svojo novo knjigo pesmi Pusto ostrvo - recitiral je tudi humorno pesem o svojem bivanju v Ljubljani, kjer z ženo živi že skoraj pet let.

Njegov bend je naslednji dan med potjo na koncert v ljubljanski Cvetličarni obiskal še Postojnsko jamo - in Riblja čorba je srečala človeško ribico!

V koprskem šotoru pa so v sobotno za zabavo poskrbeli domačini Nočni skok, Vlado Kalember in Neda Ukraden, velika zvezda jugoslovanskega popa.


Najbolj brano