Razstava na svežem zraku

Istrska vas Olika je dobila galerijo na prostem. Slike, instalacije in fotografije so obesili po zidovih, oknih in drugod po vasi. Poleg tega, da so z razstavo poživili kraj, lahko dela vidijo tudi ljudje, ki sicer ne hodijo v galerije.

 Foto: Reka Šav
Foto: Reka Šav

OLIKA > “Na razstavo so prišli tudi ljudje, ki niso bili še nikdar v galeriji, na primer naša 84-letna soseda,”je ob včerajšnji otvoritvi razstave na domačem dvorišču povedal Damir De Simone iz KUD Čas, organizator dogodka. Namen razstave je, da ljudje pridejo po nove ideje, ob tem pa preživijo popoldan v naravi, pravi De Simone.

Za skupinsko razstavo - razstavlja deset avtorjev - se je odločil, ker je ugotovil, da imajo mladi težave s samostojnimi razstavami: “Ko jih vprašaš, če bi imeli samostojno razstavo, rečejo, da nimajo dovolj del, s katerimi bi bili zadovoljni. Zato sem jih povabil več in jim rekel, naj prinesejo tisto, kar se jim zdi najboljše.”

Olika bo galerija na prostem še deset dni, razstavljajo pa Simon Kocjančič, Voranc Kumar, Dani Gregorič, Vasko Vidmar, Tina Umer, Vita Joksič, Nina Mrđenović, Žiga Urdih, Martin Peca in Damir De Simone.

REKA ŠAV


Najbolj brano