Pomladni koncert z nevihto

V cerkvi Žalostne Matere Božje na Mirenskem gradu so konec marca pripravili Pomladni koncert. V ciklu Štirje letni časi so tokrat gostili Komorni zbor Megaron pod vodstvom Damijana Močnika.

Komorni zbor Megaron na Pomladnem koncertu v cerkvi  na Mirenskem gradu
Komorni zbor Megaron na Pomladnem koncertu v cerkvi na Mirenskem gradu  

MIREN > Komorni zbor Megaron od leta 2003 združuje študentke in študente, ki so se kalili v številnih zborih Škofijske klasične gimnazije, in želijo nadaljevati svojo zborovsko pot. Zbor vse od začetka vodi skladatelj in dirigent Damijan Močnik, ki je bil tudi pobudnik za njegovo ustanovitev. V desetih letih svojega delovanja je Megaron s svojim bogatim zvokom in tenkočutnimi muzikalnimi interpretacijami različnih stilnih obdobij postal prepoznaven tako doma kot v tujini, kjer se je že predstavil v Avstriji, Nemčiji, Belgiji, na Nizozemskem, Slovaškem, Poljskem, v Kanadi in Združenih državah Amerike. Zbor išče vedno nove izzive in tako so se porodila sodelovanja s številnimi pomembnimi orkestri in dirigenti. Da zbor deluje na visoki ravni, potrjujejo tako mnoga sodelovanja pri izvajanju zahtevnih vokalno-instrumentalnih partitur, ob katerih lahko zbor raste in se razvija, kot tudi tekmovanja doma in v tujini, kjer ima zbor priložnost, da se dokaže.

In dokazali so se tudi na Pomladnem koncertu. V program so vključili priredbe ljudskih ter sakralne pesmi slovenskih in tujih skladateljev iz različnih obdobij in tudi skladbe, s katerimi so se predstavili na tekmovanju Naša pesem v Mariboru. Občinstvo, ki je napolnilo cerkev Žalostne Matere Božje na Mirenskem gradu, je bila več kot navdušena.

K sproščenemu, prijetnemu vzdušju je med zadnjo, dodatno pesmijo, pripomogla še mati narava. Nevihta je povzročila izpad elektrike, niti pesem V hribih se dela dan, je ni priklicala.

V temni cerkvi so glasovi mladih pevcev zveneli kot glasovi angelov, ljudje so obsedeli v klopeh in želeli še, koncert so tako zaključili s pesmijo Angelček varuh moj.

SC


Najbolj brano