Po Springsteenu - Green day

Trst bo konec naslednje pomladi spet gostil odmeven koncert. V mesto ob zalivu bo tokrat prišla ameriška skupina Green day, ki je v Italiji nazadnje nastopila pred štirimi leti. Koncert bo 25. maja.

Bruce je junija navdušil stadion Nereo Rocco
Bruce je junija navdušil stadion Nereo Rocco  

TRST>A to prav gotovo ne bo spektakel, kakršnega je lani pričaral Bruce Springsteen z E-street bandom. Prizorišče bo namreč mnogo bolj intimno. Medtem ko je slavni rocker iz New Jerseyja napolnil tržaški štadion, bo punk rock trojica iz Kalifornije, ki na turneji predstavlja trilogijo albumov ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré!, nastopila kar v osrčju Trsta. Oder s pogledom na morje bodo namreč postavili na Trg Unità.

Prodaja vstopnic se je začela danes. Za vsako bo treba odšteti 44 evrov. Zaenkrat jih ponujajo na spletnem mestu www.ticketone.it. Možno pa je tudi dobiti vstopnico brezplačno, kajti Dežela Furlanija Julijska krajina, ki je s podjetjem Azalea in Občino Trst prireditelj koncerta, ponuja turistične pakete, v katere so vključili tudi brezplačen ogled nekaterih glasbenih prireditev (več o tem na spletni strani www.turismofvg.it).

Glede na to, da bodo pevec Billie Joe Armstrong, basist Mike Dirnt in bobnar Tre Cool nastopili na soboto, si tržaški župan Roberto Cosolini obeta dober obisk. Koncert skupine, ki je svojega tretjega albuma Dookie prodala že 25 milijonih izvodov, naj bi po pričakovanjih prirediteljev privabil v Trst vsaj 15.000 ljudi.

Prireditev, ki bo v naslednjem letu višek tržaške razvedrilne ponudbe, so predstavili včeraj na novinarski konferenci v Trstu. Na njej so poleg tržaškega župana govorili še predstavnik Azalee Loris Tramontin, deželna odbornica Federica Seganti in marketinški direktor turističnega urada FJK Alessandro Gaetano.

Spomnili so, da bodo leta 2013 v našo soseščino prišli še trije bendi svetovnega slovesa. 17. junija bodo v Villi Manin igrali Kiss. Na istem prizorišču bodo 11. julija nastopili Rammstein (že aprila so napovedani v Ljubljani), 24. julija pa bo furlanski Majano stresla skupina Deep Purple.

PETER VERČ


Najbolj brano