Pianist iz Guinessove knjige rekordov

26-letni madžarski pianist, skladatelj in producent Peter Bence, ki je letos že dvakrat navdušil ljubljansko občinstvo, bo v sklopu evropske turneje drevi ob 21. uri nastopil v Kopru. Na Titov trg prihaja z avtorskimi skladbami in priredbami skladb drugih avtorjev.

Pianist Peter Bence, ki velja za internetno senzacijo, bo drevi ob 21. uri nastopil na koprskem 
Titovem trgu.
Pianist Peter Bence, ki velja za internetno senzacijo, bo drevi ob 21. uri nastopil na koprskem Titovem trgu.  

KOPER > Na razprodanih koncertih v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in na Kongresnem trgu je Peter Bence poslušalce prevzel z ognjevitimi izvedbami uspešnic kot so Here Comes The Sun, Human Nature, Bad, Despacito, Don’t Stop Me Now, Somebody to Love, Blackor White in Africa pa tudi z avtorskimi skladbami Home, Fibonacci, The Loop Song in Flashback.

Klavir je začel spoznavati, ko je bil star dve leti; takrat je iz pianina pri starih starših po posluhu izvabljal zvoke svojih najljubših risank. Kmalu je obveljal za čudežnega dečka; pri sedmih je pod vplivom Mozarta in Chopina napisal prvo skladbo, štiri leta kasneje pa izdal prvo samostojno ploščo. Že v osnovni šoli je začel obiskovati glasbeno akademijo v Debrecenu, študij pa je nadaljeval na glasbenem kolidžu Berklee v Bostonu. Tam je svojo ustvarjalnost nadgradil z vplivi drugih žanrov, še zlasti filmske glasbe in skladb Michaela Jacksona.

Pred šestimi leti se je vpisal v Guinessovo knjigo rekordov, ko se je v eni minuti dotaknil klavirskih tipk kar 765-krat. Leta 2015 pa si je njegovo različico Jacksonove skladbe Bad na YouTube kanalu v le nekaj dneh ogledalo več kot 10 milijonov ljudi. Peter Bence velja za internetno senzacijo: s priredbami skladb Michaela Jacksona, zasedbe Queen in drugih je na spletnih kanalih zbral že več kot 250 milijonov ogledov. Po besedah poznavalcev ga odlikujejo ekspresivna interpretacija ter strastno, vihravo in udarno igranje, okrepljeno z izvrstno klavirsko tehniko. Lani je imel koncerte na štirih celinah in v več kot 20 državah.


Najbolj brano