Osvežen radio v živo

Pod uveljavljeno blagovno znamko Radio Live! je Radio Koper v preteklosti na različnih prizoriščih gostil uveljavljene glasbenike in predvajal mnoge njihove koncerte.

Hamo in Trubute 2 Love so zaigrali tudi z gostom presenečenja - s svojim  dobrim prijateljem  Rudijem Bučarjem, ki se je oblekel v prav posebej srčno majčko Foto: Arhiva Radia Koper
Hamo in Trubute 2 Love so zaigrali tudi z gostom presenečenja - s svojim dobrim prijateljem Rudijem Bučarjem, ki se je oblekel v prav posebej srčno majčko Foto: Arhiva Radia Koper

KOPER> Po decembrskem testnem gostovanju zasedbe The Muff in po četrtkovi predstavitvi nove plošče zasedbe Hamo & Tribute 2 Love pa se na primorskem radiu začenja nova zgodba koncertov živo, ki jih bodo kmalu prek spleta lahko spremljali po vsej Sloveniji. “Gre seveda za že uveljavljen radijski koncept Radio Live!, ki ga skušamo prilagoditi času in prostoru. Po novem so koncerti v Hendrixu odprti za javnost, potrebna je le predhodna prijava prek naše spletne strani,” pravi glasbeni urednik Blaž Maljevac, ki ima tamkaj vlogo gostitelja.

“Radio Live je bil včasih pojem na Radiu Koper. Zakaj je zamrl, je nepomembno vprašanje, bistveno je, da ga znova obujamo in oblačimo v novo preobleko. Opremo imamo, voljo in znanje tudi - projekt je na naša vrata potrkal sam od sebe,” pojasnjuje Maljevac, ki ob vabilu različnim glasbenikom in skupinam vedno znova naleti na izjemno navdušenje.

“Sam vedno skušam gosta postaviti v ospredje. Seveda smo morali s tem namenom vrata odpreti tudi občinstvu. Kako je videti koncert brez poslušalcev?! Tudi ribi brez vode je najbrž malce neprijetno,” se pošali urednik, ki je doslej v lanskem decembru gostil zasedbo Muff, nato pa je duo Da Phanomena, ki ga sestavljata Mate Brodar in Anže Langus, zaradi bolezni moral nastop odpovedati. Minuli četrtek je v studiu nastopila zasedba Hamo & Tribute 2 Love, ki je te dni pri Glasbeni zadrugi Celinka izdala ploščo Dve. Avtorske skladbe, ki jih močno zaznamuje “cockerovski” Hamov vokal in odločni blues, so večinoma v angleščini, a domače radijske valove sta osvojili zlasti slovenski, s sodobno družbeno tematiko prežeti Veja vaja ven in Gremo se igrat boga.

V maju, ko Radio Koper praznuje rojstni dan, se bodo ob četrtkih zvrstili: Aleksandra Čermelj (9. maj), Kill Kenny (16. maj), The Users (23. maj) in Eskobars (30. maj).

Tako radijci kakor glasbeniki se še posebej veselijo nadgradnje koncepta, saj naj bi s koncem maja na spletni strani Radia Koper lahko spremljali tudi video prenos koncertov.

Sicer pa se Radio Live! poleti seli na izolsko plažo Svetilnik, kjer bodo v sklopu lestvice Sveže modra selekcija (SMS) nastopili številni domači glasbeniki. MPG


Najbolj brano